Ordonanta de Urgenta nr. 20 din 17 martie 2005 pentru modificarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 195/2001 privind asigurarea unor fonduri pentru finantarea constructiei de locuinte pentru tineret si sali de sport

• Se modifica titlul Ordonantei de Urgenta nr. 195/2001 in "Ordonanta de Urgenta privind repartizarea profitului Companiei Nationale Loteria Romana - S.A."

• Pentru finantarea unor obiective de interes public national, prin derogare de la prevederile Ordonantei Guvernului nr. 64/2001, la Compania Nationala Loteria Romana - S.A. profitul contabil ramas dupa deducerea impozitului pe profit se repartizeaza pe urmatoarele destinatii:

- rezerve legale;

- acoperirea pierderilor contabile din anii precedenti;

- profitul net anual aferent activitatii de pronosticuri sportive se varsa la Agentia Nationala pentru Sport pentru finantarea activitatii sportive, inclusiv Comitetului Olimpic Roman si Federatiei Romane de Fotbal;

- minimum 60%, pentru finantarea constructiei de locuinte pentru tineret si sali de sport si a urmatoarelor constructii: Arena Sportiva Polivalenta si Sala Nationala Sportiva Polivalenta, sume care se varsa la Ministerul Transporturilor, Constructiilor si Turismului; etc.