Papa Ioan Paul al doilea si-a facut aparitia la fereastra Vaticanului ca sa binecuvanteze multimea adunata la Roma cu ocazia sarbatorilor de Pasti.

Suveranul Pontif, in varsta de 84 de ani, e in convalescenta dupa o operatie la gat.

El arata slabit si i-a fost extrem de dificil sa rosteasca cateva cuvinte.

Din cauza starii de sanatate precare, Papa a fost nevoit- pentru prima data in cei 26 de ani de cand conduce Biserica Catolica- sa incredinteze cardinalilor sarcina de a duce la capat ceremoniile de Pasti.

Mesajul de Pasti

Suveranul Pontif a aparut in fata multimii vreme de 10 minute.

Era vizibil suferind, inghitea des si uneori isi ducea mainile la cap parand sa aiba dureri, transmite corespondentul BBC la Roma, David Willey.

Papa s-a chinuit din rasputeri sa rosteasca cuvintele „In numele Tatalui" dar in cele din urma a renuntat, fiindu-i imposibil sa se adreseze multimii de pelerini adunati in Piata Sf. Petru.

In mesajul de Pasti- rostit de cardinalul Angelo Sodano-Papa a facut apel la pace in Orientul Apropiat si Africa, "intr-o lume inecata in sangele atator victime nevinovate ale razboiului".

El a cerut credinciosilor sa fie alaturi de cei care sufera de foame si saracie, s-a rugat pentru victimele flagelului SIDA si pentru cei a caror viata a fost curmata de cutremurul care a lovit coasta Oceanului Indian in decembrie anul trecut.

Multimea a aplaudat cand Papa si-a facut aparitia iar unii pelerini au izbucnit in plans.