Daniela Nane este una dintre protagonistele peliculei "15", regizata de Sergiu Nicolaescu. Aflata in centrul atentiei in ultima vreme din pricina scandalului pe care l-a avut cu colega de film, Mihaela Radulescu, actrita doreste sa uite de acesta. Desi e convinsa ca si-a "castigat" un mare dusman, Daniela spera ca "securea razboiului" sa fie ingropata.

Libertatea: Al catelea film este pentru tine "15"? Daniela Nane: E al saselea film romanesc in care joc (n-am socotit si filmele de televiziune) si al 23-lea din cariera mea de pana acum. Ai vreo intamplare mai aparte de la aceste filmari sau de la alte productii? Cel mai greu suport frigul.

imi amintesc o noapte de octombrie, cand am filmat pana la trei dimineata, iesind dintr-un lac si alergand, uda. Sau alta noapte, in- tr-un noiembrie, la -2 grade Celsius, cand purtam doar o rochie de matase. Ori anul trecut, cand am filmat opt nopti la rand scene grele, cu text mult si repere numeroase. Dormeam doar trei ore pe zi...

Sunt obisnuita cu un program solicitant si nu am probleme cand lucrez cu oameni rigurosi. De teatru mai ai timp? Joc in doua spectacole la "Bulandra" in aceasta stagiune: "De Pretore", o comedie spumoasa de si cu Horatiu Malaele si "Thomas Becket", un spectacol elegant si puternic, de si cu Adrian Pintea. Dar de fiul tau? Fiul meu are 5 ani si tot timpul meu liber ii apartine.

imi place ca e mereu vesel si ca are umor. Merge la gradinita, are talent la matematica si la tenis, nu are rabdare sa coloreze si nici nu-i place sa danseze. Nu-l oblig, il incurajez spre domeniile care il atrag si il tin departe de computer, deocamdata. Ne ajuta enorm parintii mei, care sunt prezenti la noi in casa aproape zilnic.

Crezi ca o femeie care a trecut printr-un divort isi gaseste dupa aceea, mai greu jumatatea? Nu se poate generaliza. Am prieteni care sunt extrem de fericiti la al doilea mariaj. Mai crezi in casnicie? Casatoria e o relatie pe care o reconstruiesti zilnic, altfel nu tine. O relatie plina de iubire, de intelegere, de generozitate, de fericire pentru bucuria celuilalt.

Cum arata barba-tul ideal in viziunea ta? Elegant, inteligent, tandru, senzual. Ai vreun iubit? Evident, dar nu voi vorbi despre asta.

O revista a prezentat de curand cateva fotografii cu tine si cu un barbat care ar fi fost, spun ei, iubitul tau! El era? Nu am de gand sa dau explicatii, as intra in- tr-un joc in care ei pot sa fabrice oricate povesti din fotografii fara relevanta, iar eu sa-mi pierd vremea sa neg sau sa justific. A inteles toata lumea de ce si de la cine pleaca totul.

Crezi ca s-a razbunat cineva pe tine? Atat timp cat am fost amenintata, cu martori, cu lucruri de genul acesta, mi-e greu sa cred ca nu e implicata cea care mi s-a declarat "cel mai activ dusman". Mihaela Radulescu, adica? Asa ai spus despre ea... O sa ma bucur de tot ce Mihaela face bine, frumos si corect si o sa inchid ochii la ce nu face inca bine, frumos si corect. Punct.

Lumea spune ca nu v-ati impacat. Asa este? Sper sa am cu ea o discutie si sa lasam loc macar de salut, am pretentia ca suntem doua femei mature si inteligente. S-a spus ca ai facut scandal ca la Timisoara nu ti-a convenit ca ati fost cazati la un hotel mai dubios.

Te rog sa verifici la echipa de productie sau la Sergiu Nicolaescu lucrul acesta, precum si tot ce s-a mai speculat despre mine in acea revista condusa de un prieten declarat al Mihaelei Radulescu. in zece ani de teatru si film nu am avut niciodata vreo manifestare de acest gen si nici vreun conflict, cu nimeni.