Razboiul dintre Mircea Sandu si contestatarii sai si-a derulat o noua batalie, duminica seara, prin intermediul posturilor de televiziune. Surprinzator, presedintele FRF a acceptat sa fie prezent la doua talk-show-uri, dupa ce, timp de o saptamana, primise toate "loviturile" fara sa replice in vreun fel.

Profitand de lipsa de reactie a sefului din "Casa Fotbalului", echivalata cu recunoasterea tacita a vinovatiei, mai multi fosti internationali, reuniti sub steagul AFAN-ului, dar si opinia publica au "sarit la gatul" presedintelui FRF. Dar iata ca acesta a contraatacat duminica seara, urmand un plan pe care l-a pus la cale ca un adevarat strateg.

Mai intai, a anulat principalul "front" pe care se ducea lupta, anuntand ca, din cauza repetatelor atacuri, nu va mai candida pentru un nou mandat la Adunarea Generala din decembrie 2005! Astfel, discursul de genul "lasati si pe altcineva la conducerea fotbalului romanesc", pe care erau pregatiti sa-l rosteasca Prunea, Lupescu, Vladoiu si ceilalti, nu si-a mai gasit locul.

Pana cand adversarul, luat prin surprindere de aceasta veste, s-a reorganizat, Sandu a trecut la atac. "Cine ma contesta pe mine? Un pungas, care a fost prins furand blugi in Ungaria si caruia, din aceasta cauza, i s-a interzis sa mai intre pe teritoriul acestei tari! Si care a aparut pe TV5 pentru ca avea legaturi cu niste mafioti.

Si cine ma mai contesta? Unul caruia i se spunea "posetuta"! Umbla cu geanta cu zeci de mii de dolari de la un vestiar la altul, iar acum se da liderul jucatorilor de fotbal", a spus Sandu. Dupa toate probabilitatile, primul vizat de atacurile sale este Marcel Puscas, care a intervenit in direct si a spus ca il va da in judecata, iar al doilea este Alex Radulescu, presedintele AFAN.

Vladoiu si Lupescu, in ofsaid

Invitat in studioul de televiziune, alaturi de presedintele FRF, fostul international Ion Vladoiu a declarat, senin, ca nu are de ce se il conteste pe Mircea Sandu!?! In schimb, Vladoiu l-a atacat pe Dumitru Dragomir, "organizatorul" Diviziei A, tragand un semnal de alarma in privinta blaturilor care se fac in fiecare etapa.

"Avem in continuare probleme cu aceste meciuri trucate! Din aceasta cauza, eu incerc sa ma uit cat mai putin la fotbal", a marturisit fostul atacant, care s-a intrebat, retoric, de ce sunt cautati fostii arbitri pentru a face parte din conducerea unor cluburi.

De asemenea, Vladoiu a acuzat faptul ca nu exista un stadion pentru echipa nationala si nici prea multe gazoane practicabile la nivelul diviziilor A, B si C. La randul sau, Ionut Lupescu nu a fost foarte hotarat, atunci cand a trebuit sa il atace pe Mircea Sandu, vorbind despre un miting al contestatarilor cu un numar necunoscut de participanti.

Se pregateste o debarcare imediata?

In ciuda faptului ca Mircea Sandu si-a anuntat iesirea din peisajul fotbalului romanesc, contestatarii sai nu sunt dispusi sa il lase sa plece cand doreste el. Potrivit unor zvonuri, acestia vor sa dea o "lovitura de Federatie" pe 11 aprilie, cand este programata o Adunare Generala a FRF, in care se va prezenta bilantul acestui for.

AFAN ar fi discutat deja cu mai multi membri ai AG, care ar trebui sa ceara introducerea unui nou punct pe ordinea de zi, reprezentand o motiune impotriva lui Mircea Sandu. Astfel, s-ar putea ca, in cazul unui vot nefavorabil, "Nasul" sa fie scos afara din "Casa Fotbalului" inainte de luna decembrie.

Oricum, se pare ca el nu va ramane pe "drumuri", candidand, cu sanse reale de succes, la un loc in Comitetul Executiv al UEFA, pentru care se vor desfasura alegeri anul viitor.

Aproape oricine poate fi presedinte FRF

Adalbert Kassai, secretarul general al LPF, a precizat ca poate candida la functia de presedinte al FRF orice cetatean roman care este absolvent de studii superioare.

Kassai, care a venit la Federatie o data cu Sandu, a adaugat ca nu stie daca va continua la FRF si dupa retragerea "Nasului", intrucat este foarte probabil ca cel care va veni in fruntea Federatiei isi va alcatui propriul colectiv cu care sa colaboreze.

Andone si «Corleone» il plang pe «Nas»

Anuntata plecare a "Nasului" de la carma FRF a fost urmata de tot felul de reactii. Daca opinia publica s-a declarat multumita, mai multe persoane din lumea fotbalului au deplans ipotetica schimbare. "Ce, credeti ca fara Mircea Sandu nu merge fotbalul? S-a saturat si el de atatea mizerii cate i se pun in carca fara sa fie adevarat.

Nimeni nu e de neinlocuit, dar pleaca atunci cand ajunsese sa stie meserie. El ar fi putut sa mai ajute in continuare, pentru ca a avut un merit mare in fotbalul romanesc", a spus Dumitru Dragomir, presedintele LPF, in timp ce tehnicianul Ioan Andone a declarat ca "Mircea Sandu lasa in urma unele lucruri facute bine, unele prost, dar, daca muncesti, nu ai cum sa nu gresesti.

Sincer, nu vad pe nimeni care sa-i ia locul si sa aiba si rezultate. Nu vad pe nimeni momentan capabil sa-si asume responsabilitatea redresarii fotbalului romanesc".