Cu trei medalii, din care doua de aur, Mihaela Steff a fost vedeta concursului feminin din cadrul CE de tenis de masa care a avut loc la Aarhus.

Dupa ce obtinuse titlul cu echipa, ea a reusit ca impreuna cu croata Tamara Boros sa cucereasca al treilea titlu consecutiv la dublu, pentru ca, dupa numai o ora, sa dispute si finala de simplu. Din pacate, oboseala si-a spus cuvantul si bistriteanca a fost invinsa la zero de austriaca de origine chineza Liu Jia.

Pentru performantele obtinute la Aarhus, Mihaela steff va primi din partea ANS suma de 360 de milioane de lei (100 milioane pentru titlul pe echipe - proba neolimpica, 200 milioane pentru aurul cucerit la dublu - proba olimpica si 60 de milioane lei pentru argintul de la simplu).

De anul trecut, "Misu", asa cum este strigata de prieteni, joaca pentru clubul italian Sterilgard Castel Goffredo. Ea s-a transferat acolo de la echipa germana FC Langweid, cu care castigase campionatul si Cupa Campionilor Europeni.

Situata pe locul 20 in clasamentul mondial, Mihaela steff a ocupat cea mai buna pozitie din cariera in luna septembrie a anului 2001, cand a fost a treia jucatoare a lumii. Ea are un palmares impresionant: tripla campioana europeana de dublu, (2002, 2003 si 2005), dubla campioana continentala cu echipa Romaniei (2002 si 2005) si medaliata cu bronz impreuna cu echipa Romaniei la CM din 2000.

A inceput sa practice tenisul de masa la varsta de 9 ani, iar cand nu implinise inca 14 ani, dar cucerise deja numeroase titluri la copii si cadeti, nemtii au vrut s-o naturalizeze.

Nascuta la 8 noiembrie 1978, la Bistrita, Mihaela provine dintr-o familie de profesori si mai are sase frati. La 5 septembrie 2004, ea s-a maritat cu Marius Merutiu, omul care ii este si cel mai fidel sustinator, insotind-o aproape la toate concursurile.