Antonio Alexe, Gheorghe Muresan si Titi Popa au fost inclusi de catre Federatia Europeana de Baschet in galeria celor mai valorosi jucatori din toate timpurile de pe Batranul Continent, "European Hall of Fame".

Dupa modelul din NBA, Federatia Europeana de Baschet i-a inclus pe cei mai valorosi jucatori din toate timpurile de pe Batrinul Continent in galeria Hall of Fame. Romania are trei reprezentanti, printre care si regretatul Toni Alexe.

Intr-o ierarhie all-time recent aparuta pe site-ul "Eurobasket", in dreptul tarii noastre figureaza trei baschetbalisti care au marcat istoria acestui sport.

Ca o recunoastere a valorii celui care a fost Antonio Alexe, mai marii baschetului european il prezinta linga uriasul Gheorghe Muresan si pe un alt jucator ce a cochetat cu baschetul de peste Ocean, Constantin Popa.

Tot la fel de adevarat este ca in acest top ar fi putut intra, foarte bine, si Costel Cernat, legenda baschetului militar, Dan Niculescu (Dinamo) sau Alin Savu, selectionat in echipa Europei.br>"Ucigator de la trei puncte"

Toni Alexe, liderul de pina in urma cu trei luni al campioanei Asesoft Ploiesti, cind un tragic accident de masina i-a curmat viata, Toni este descris ca "un aruncator la cos din actiune, care ajunsese la maturitate, imbunatatindu-si mult tehnica in ultimul timp.

In zilele in care era in forma, devenea ucigator de la semicercul de trei puncte".

Muresan nu mai are nevoie de nici o prezentare, el activind sase ani in NBA, la Washington Bullets si New Jersey Nets. Titi Popa, care a jucat in SUA si in Israel, este caracterizat drept "un pivot ofensiv cu o buna aruncare de linga panou, care alearga foarte bine si blocheaza multe aruncari".

Intr-o companie de invidiat

Cei trei romani sint plasati linga nume de legenda ale baschetului mondial. Dintre ei, croatul Drazen Petrovic, care a decedat, ca si Toni Alexe, tot intr-un accident rutier.

Din Hall of Fame nu lipsesc conationalul sau, fost jucator la Chicago Bulls, Toni Kukoc, sirbii Vlade Divac si Predag Danilovic sau lituanienii Sarunas Marciulionis si Arvydas Sabonis.