Vicele dinamovist l-a criticat pe tehnician, reprosindu-i alcatuirea formatiei. Raspunsul: "E treaba mea ce fac!" Conducerea dinamovista a parasit in graba "oficiala" din Ghencea.

Daca Gigi Netoiu a plecat cu masina personala, suportind jignirile fanilor, Nicolae Badea si Cristian Borcea au parasit arena la bordul unei dube a Jandarmeriei. Presedintele dinamovist a sustinut lapidar ca vina apartine tuturor.

In schimb, ceilalti doi conducatori din Stefan cel Mare au lansat atacuri dure la adresa tehnicianului Ioan Andone. "N-am cistigat pentru ca Andone a gresit decisiv", a declarat sec Cristi Borcea. "Comandantul" a tinut o adevarata conferinta de presa in fata lojei din Ghencea, punind tunurile pe antrenor.

"Dinamo s-a batut singura si nicidecum ros-albastrii au fost mai buni. Steaua a fost o echipa de batut. Vina apartine si jucatorilor, dar in special lui Ioan Andone", si-a inceput tirada oficialul dinamovist. Apoi a adaugat: "Nu poti sa-ti permiti sa faci experimente intr-un joc cu Steaua.

Antrenorul a gresit flagrant cind a introdus pe teren trei debutanti care nu aveau experienta necesara pentru un asemenea derby". Replica lui Andone nu s-a lasat asteptata. "Este problema lor ce au declarat, dar eu iau decizii la aceasta echipa.

Chiar daca a zis Gigi Becali ca eu introduc si trei jucatori, daca mi se cere, nu-mi face nimeni echipa si imi asum si rezultatele", a raspuns taios tehnicianul la acuzele aduse.

"Importante sint cele trei puncte. Am facut un joc tactic foarte bun. Presiunea de dinainte de joc a fost imensa. Campionatul se joaca in continuare"

Dorinel Munteanu, mijlocas Steaua

"E un esec dureros, pentru ca au trecut multi ani de la ultima victorie in Ghencea. Nu ne gindeam la prima de 12.000 de dolari. Stelistii ar gresi daca s-ar considera deja campioni"

Adrian Mihalcea, atacant Dinamo

"Echipa nu a avut nevoie de mine in seara asta. Massimo stie si el ce are de facut. Nu consider ca titlul este jucat. Si Farul este in lupta pentru titlu"

Walter Zenga antrenor Steaua

"Au fost jucatori care nu au dat randament. Sper sa-si revina miercuri, cu FC National. Iar am primit gol dintr-o faza fixa. Acum sintem la mina altora"

Ioan Andone antrenor Dinamo

Presedintele stelist Mihai Stoica a facut aseara pe antrenorul

Walter Zenga n-a avut voie sa stea pe banca tehnica a Stelei, fiind suspendat pentru acest meci. Italianul a poposit la tribuna a doua si a procedat la fel ca portughezul Jose Mourinho, comunicind permanent prin telefon cu presedintele Mihai Stoica. Acesta a luat loc pe banca alaturi de secundul Massimo Pedrazzini.

Meme a primit recomandari de la Zenga pentru toate miscarile tactice si pentru schimbarile efectuate la Steaua, transmitindu-le apoi lui Pedrazzini. (Mihai CALIN)

S-a tras doar in aer

Izbinda ros-albastrilor poate fi catalogata foarte bine ca o victorie de o singura Stea. Intr-o noapte in care fiecare conducator de osti vrea doar ca adversarul sa nu-l incercuiasca, se trage mai mult in aer.

Asa a fost si meciul dintre Steaua si Dinamo, o incercare de a nu-ti lasa adversarul sa joace si, abia apoi, o preocupare de cum joci tu. Probabil ca Ioan Andone miza pe viteza lui Fl. Petre in disputa acestuia cu Ogararu.

Forma mai slaba pe care a traversat-o stelistul in meciul cu Olanda nu s-a mai repetat de data aceasta si fundasul dreapta al Stelei a facut fata atacurilor dinamoviste. Grigorie era cel menit sa creeze superioritate pe flancul stinga al echipei lui Ioan Andone, acolo unde, impreuna cu Fl.

Petre si cu Ilin, trebuia sa transeze lupta cu Ogararu si Fl. Dumitru. Replierea lui Paraschiv in dreapta a zadarnicit tactica tehnicianului dinamovist. Zenga a mers pe mina lui Dica, un om care poate aparea surprinzator din linia a doua.

De altfel, cei trei fundasi dinamovisti erau pe undeva inutili in duelul lor contra singurului virf veritabil al ros-albastrilor, Cristea.

La mijlocul terenului scorul a fost egal

In linia mediana a terenului, cei cinci mijlocasi din faza defensiva a dinamovistilor (prin replierea lui Petre si Mihalcea) s-au dovedit, si din cauza terenului, egali in realizari cu cei patru stelisti.

Trupei lui Andone ii lipsea un mijlocas de patrundere, unul care sa puna presiune pe cei doi fundasi centrali ai Stelei, asta in conditiile in care Paraschiv era preocupat mai mult de banda dreapta a terenului si D. Munteanu nu mai poate acoperi spatiile ca in tinerete.

Repriza a doua a adus schimbari tactice, sterile insa din punct de vedere al eficacitatii, fiind doar o variatiune pe aceeasi tema.

Cel mai mare cistig al prezentei brigazii elvetiene la derby a fost faptul ca pe jucatorii nu i-a mai interesat arbitrajul, acceptind fara proteste toate deciziile. Centralul Massimo Busacca a incercat sa conduca discret, singurele reprosuri care i s-ar putea aduce fiind nesanctionarea unor duritati ale dinamovistilor.

Arbitrul trebuia sa scoata cartonasul galben la intrarea dura cu talpa a lui Mihalcea asupra lui Ghionea (19), la taklingul intirziat al lui Margaritescu asupra lui D. Munteanu (22) si la o alta "talpa" a lui Grigorie la acelasi optar stelist.

Deciziile tehnice le-a luat corect, Busacca nelasindu-se impresionat de plonjonul lui Bostina in careu la duelul cu Galamaz, desi dinamovistul a avut o mina pe stelist (43). In cele din urma elvetianul a fost nevoit sa dea un galben in minutul 85 lui Baltoi.

Una peste alta, nici jocul nu i-a creat cine stie ce probleme, neavind parte de faze confuze. (Catalin ANTON) dorinel.artene@prosport.ro