6 persoane au fost puse sub acuzare in dosarul in care Dumitru Sechelariu este cercetat de PNA. Procurorii au chemat marti la audieri un expert evaluator si 5 consilieri ai precedentului Consiliu Local Bacau, toti acuzati ca ar avea legatura cu schimburi si supraevaluari de terenuri.

Expertul evaluator Viorel Radu este acuzat de marturie mincinoasa. Radu este invinuit ca ar fi expertizat doua terenuri din Bacau, pe care le-a evaluat la 2,4 miliarde de lei in loc de 60 de milioane, cit valorau in realitate. Terenurile au fost achizitionate de Sechelariu in nume propriu, dupa care au fost folosite intr-un troc cu Primaria Bacau.

Ceilalti audiati, 5 actuali si fosti angajati ai consiliului local, sunt acuzati de abuz in serviciu contra intereselor publice cu scopul de a obtine foloase materiale. Ei au ajuns deja in sediul Parchetului National Anticoruptie, insa audierea lor nu a inceput inca.

La inceputul lunii februarie, Dumitru Sechelariu a fost dat in consemn la frontiera dupa ce procurorii PNA au stabilit ca acesta este implicat in organizarea unor licitatii, precum si in atribuirea preferentiala a unor terenuri si lucrari publice.

PNA a anuntat ca in perioada in care a detinut functia de primar, Dumitru Sechelariu ar fi comis, cu buna stiinta, mai multe ilegalitati si incalcari ale legislatiei privind Administratia Publica, in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de foloase materiale necuvenite.

Dumitru Sechelariu va fi audiat pentru a doua oara, la inceputul saptaminii viitoare.