Directorul de programe Titi Dinca a solicitat, astazi, conducerii TVR eliberarea sa din functie incepand cu data de 01.05.2005. Valentin Nicolau, presedinte-director general al Televiziunii publice a acceptat.

Data eliberarii sale din funtie coincide cu finalizarea audierilor realizate de Comisia parlamentara cu privire la activitatea SRTv.

'Solicitarea mea este justificata de faptul ca in ultimele doua luni au fost colportate in mediile publice si politice, cu insistenta tendentioasa, afirmatii conform carora, demersurile intreprinse de unii membri ai conducerii Televiziunii Romane, au drept unic scop acela de protejare si pastrare a functiilor de conducere pe care le detin', se arata in textul demisiei.

De asemenea, Titi Dinca se delimiteaza 'de orice tentativa de asociere cu nuanta politica in ceea ce priveste activitatea de director de programe si postul ocupat legal prin concurs'.

Directorul de programe din TVR mentioneaza faptul ca, in timpul audierilor Comisiei parlamentare care ancheteaza SRTv, a resimtit presiuni din partea tuturor membrilor comisiei de ancheta prezenti la audierea sa din data de 06.04.2005.

Valentin Nicolau a fost de acord cu demisia inaintata de Titi Dinca 'cu regretul ca un profesionist poate fi determinat prin atingerea demnitatii sale si prin presiuni la continuarea proiectului editorial propriu'.

Titi Dinca a fost validat de Consiliul de Administratie ca director de Programe, la data de 24 iunie 2004, dupa ce a fost declarat castigatorul concursului organizat la data de 18 iunie 2004 pentru ocuparea acestui post.

Evaluarea candidaturilor a fost realizata pe baza materialelor prezentate de candidati - proiect managerial, CV, scrisoare de intentie, documente justificative, scrisori de recomandare, rezultatele evaluarii psihologice.

Fiecare candidatura a fost analizata de cate o comisie formata din cinci membri ai CA al SRTv, doi specialisti in domeniu, din afara TVR - Mihai Coman, decan al Facultatii de Jurnalism si Stiintele Comunicarii, si Mona Musteata, consultant MBA la Brandient - si un observator din partea sindicatului.