Giulestenii acuza tratamentul la care au fost supusi in Ghencea si condamna faptul ca Razvan Lucescu a fost numit "tigan". Rapidistii n-au trecut cu vederea insinuarile si jignirile aduse de crainicul stadionului Steaua, Gabi Safta, si au intocmit ieri un protest oficial pe care l-au inaintat presedintelui LPF, Dumitru Dragomir.

"Partida a dat din nou prilejul oficialilor Stelei, prin vocea crainicului stadionului, sa jigneasca si sa murdareasca imaginea unui club de traditie al fotbalului romanesc.

Incitari la violenta, aluzii cu caracter rasist, difuzarea unor melodii cu tenta xenofoba sint doar citeva mostre ale "arsena-lului" cu care clubul Steaua intelege sa-si primeasca oaspetii.

Iar acestea nu sint altceva decit continuari ale limbajului incalificabil practicat in ultima vreme de catre patronul echipei Steaua, cu referire la presedintele fondator al AFC Rapid", se arata in comunicat.

La un pas de bataie

La baza protestului rapidist sta incidentul petrecut la vestiare, unde Razvan Lucescu a fost catalogat drept "tigan" de catre crainic, dupa ce acestuia din urma i se atrasese atentia ca "e un pericol public" pentru ineptiile spuse la microfon, dar si pentru ca a difuzat de mai multe ori melodia "Tiganii" apartinind celor de la

Zdob si Zdup. Lucescu si Safta au fost la un pas de bataie, fiind despartiti de Ion Craciunescu, acesta tragindu-l pe rapidist intr-o parte, si de alti oficiali aflati in preajma. Tot in apropiere s-a aflat si observatorul partidei, Valentin Alexandru, care nu a consemnat incidentul in raportul sau.

Observatorul n-a amintit incidentul in raport

Valentin Alexandru a declarat ieri ca a primit la Liga protestul rapidistilor si il va inainta lui Robi Urs, seful Comisiei de Disciplina. "Mi-a spus cineva ca in pauza meciului s-au pus citeva melodii tiganesti sau manele, dar cred ca se da prea mare amploare acestui caz.

Am fost de fata si la evenimentul petrecut la vestiare, dar n-am auzit ce-au zis cei doi, Lucescu si Safta. Am vazut insa ca erau cam pe virfuri, dar n-am consemnat acest lucru in raport pentru ca nu i-am acordat atita importanta. Pai n-ati vazut ce s-a intimplat in Italia (n.r.

- la meciul Inter - AC Milan), o tara civilizata si cu un fotbal extraordinar? Eu consider ca pina la urma nu s-a inregistrat nici o problema la acest meci", a precizat Valentin Alexandru.

"Inca nu sintem campioni"

Tehnicianul italian crede ca titlul nu s-a jucat inca, desi Steaua are prima sansa. Walter Zenga e mult mai volubil decit in ultimul timp. Poate si datorita rezultatelor Stelei, poate si datorita Ralucai.

Antrenorul da impresia unui om fericit pentru ca a scapat de cosmarurile sale cele mai mari, chiar daca stie ca mai vin si altele, ceva mai mici. Steaua a trecut peste hopurile numite Dinamo si Rapid, avind cale mai mult sau mai putin libera spre titlul de campioana.

Buna ziua, domnule Zenga. Aveti citeva minute?

Walter Zenga: Depinde.

De intrebari?

Da, normalmente.

Elevii dumneavoastra au parut putin obositi in ultima vreme, de aici poate si calitatea nu foarte buna a derby-urilor.

Asta e parerea dvs. Eu cred ca ne-am descurcat bine. Mai ales ca nu stiu daca vreo echipa dintre Rapid, Dinamo si Steaua a jucat contra celorlalte doua in doar trei zile. Se acumuleaza o anumita tensiune, care isi pune amprenta asupra jocului.

Legat de aceasta tensiune, strinsa si dupa meciurile din Cupa UEFA, cum considerati ca va fi meciul de la Craiova?

Sigur ca va fi un meci greu cu Craiova. Dar, pe de alta parte, asa era si deplasarea de la Bistrita, si acolo am cistigat. Intotdeauna cel mai greu meci e cel care vine, pentru ca cel dinainte e deja consumat.

A parut ca Rapidul a pus in mai mare dificultate Steaua decit a facut-o Dinamo.

Jucatorii rapidisti au abilitati diferite fata de cei dinamovisti. Eu cred ca Rapid si Steaua au demonstrat in meciul de miercuri ca promit in viitor sa devina doua echipe foarte puternice.

Le-ati spus ceva baietilor dupa meci?

Am intrat in vestiar si le-am spus ca trebuie sa fie multumiti de faptul ca ne-am descurcat bine cu Dinamo si cu Rapid. Nu a fost usor, dar am iesit mai puternici din aceste confruntari.

Ginduri de dupa meci?

Ma bucur ca avem aceeasi distanta de puncte de urmaritorii nostri ca dupa terminarea turului. Mai ales ca am cistigat ambele meciuri cu Dinamo, lucru care s-ar putea sa fie foarte important in cazul egalitatii de puncte. Dar nu putem fi campioni cu zece etape inainte de terminarea campionatului.

Exista un alt precedent

Doar in sezonul 1995-1996 echipele mari bucurestene au mai jucat in doar trei zile doua meciuri. Ca si acum, stelistii au invins Dinamo, scor 4-2, pe 06.03.1996, iar pe 09.03.1996 au remizat cu Rapid, scor 1-1. De mentionat ca in acel sezon competitional titlul de campioana a Romaniei a fost cistigat de Steaua.

La rind Tanasa?

Gigi Becali a precizat ca va negocia cu oficialii lui FCM Bacau posibilitatea unui transfer din vara al atacantului. Intre Steaua si FCM Bacau s-a creat o legatura la fel de strinsa ca si cea intre Gigi Becali si Dumitru Sechelariu.

Dupa Cristea, Lovin, Baciu, Ciocoiu si Goian, alti fotbalisti bacauani sint pe cale de a veni in Ghencea in virtutea prieteniei dintre cele doua cluburi.

La partidele Stelei din Cupa UEFA cu Valencia si Villarreal au fost invitati si multi dintre apropiatii celor de la FCM Bacau. Cu acest prilej, oficialii stelisti au pus in discutie aducerea citorva fotbalisti promitatori ai clubului moldovean in Ghencea.

Cel mai vehiculat nume in negocierile purtate de Gigi Becali si Gheorghe Chivorchian a fost cel al atacantului Marian Tanasa. Beneficiind de un fizic impresionant, 1,89 metri si 79 de kilograme, Tanasa are si atuul tineretii, la cei 20 de ani fiind un fotbalist ce corespunde standardelor lui Gigi Becali.

Patronul stelist a declarat cu ceva timp in urma ca nu va mai transfera in Ghencea jucatori batrini sau mici de statura. >"Imi place Tanasa, si ar putea veni daca va avea evolutii bune la Bacau. Eu urmaresc mai multi jucatori care ar putea veni in vara la Steaua.

La Bacau sint doi-trei fotbalisti care au un mare potential. E o pepiniera de exceptie acolo. Au o organizare foarte buna la juniori si nu e de mirare ca produc atitea talente", ne-a declarat patronul Gigi Becali.