Atacantul roman i-a innebunit pe turci cu paradele sale facute in poarta lui Besiktas, dupa eliminarea lui Cordoba, in derby-ul cu Fenerbahce.

Daniel Pancu a revenit in prim-planul fotbalului turc de o maniera senzationala, conducindu-si, ca portar, echipa spre o victorie nesperata pe terenul liderului Fenerbahce, 4-3. La o zi dupa seara magica traita pe stadionul lui Fener, Daniel incepuse sa constientizeze ce i s-a intimplat.

Imediat dupa meci traise o veritabila baie de multime, suporterii "vulturilor" luindu-l efectiv pe sus.

Cum vezi tu, acum, la rece tot ce s-a intimplat duminica seara?

Daniel Pancu: A fost ceva incredibil. De-abia intrasem in joc si ma gindeam cum sa fac sa-mi ajut echipa sa mai dea un gol si m-am trezit ca fac plonjoane, ca boxez si ca dau coate si genunchi prin careul de 6 metri. L-am si rupt pe unul de-al meu... Cred ca si acum se resimte! Ce mai, a fost un vis!

Suporterii cum au reactionat, pentru ca presa turca am vazut ca e in delir...

Abia am ajuns aseara (n.r. - duminica seara) acasa. Au innebunit cu totii... Tocmai vorbisem cu "baskanii" saptamina trecuta si le spusesem ca vreau sa mai ramin la Besiktas ca ma simt bine. Acum cred ca nu ma mai lasa ei sa plec, chiar daca vreau eu.

Te-ai pus bine si cu conducerea...

Deja departamentul de marketing a scos pe piata tricouri de portar cu numele meu. Originalul si manusile sint la mine si nu le dau nimanui.

Pancu mi-a zis ca a fost portar in copilarie si de aceea l-am ales pe el. Daniel a salvat intr-adevar meciul

Riza Calimbay, antrenor Besiktas

A fost poate unul dintre cele mai importante meciuri din istoria Turciei. Pancu a fost minunat in poarta. Merita toate felicitarile

John Carew, jucator Besiktas

Pancu a fost astazi cel mai bun portar din lume

Tümer Metin, jucator Besiktas

Am discutat la vestiare cu Cordoba. I-am spus ca face o mare greseala lasind poarta pe miinile lui Pancu. De acum incolo va fi greu sa ii ia locul lui Pancu in poarta

Murat ürünsak, director de marketing Besiktas

Pancone, pantera din Dealul Copoului

Povestea debutului lui Pancu (medalion) in fotbal ne-a fost istorisita de Kurt Gross, unul dintre primii sai antrenori la grupa de copii a Iasiului: "Daniel a venit prima oara la teren cind avea 9 ani. Era un copil slabut, dar foarte tupeist. «Eu o sa stau in poarta!», mi-a zis. Foarte bine, i-am spus. N-a rezistat prea mult acolo.

Ii placea la nebunie sa dribleze. Cum prindea mingea, fugea pina la centrul terenului, o pierdea si luam gol... Asa ca l-am reprofilat".

Descoperitorul talentatului fotbalist are lacrimi in ochi atunci cind vorbeste despre cel mai bun produs fotbalistic al Iasiului. "N-a uitat ca a plecat de aici, din Dealul Copoului.

De cite ori vine acasa, nu uita sa vina si pe la stadion sa ma vada", declara Gross, fost jucator si antrenor al formatiei moldovene, actualmente responsabil cu treburile organizatorice la stadionul "Emil Alexandrescu".

"3-4 Amintire din Istanbul"

Besiktas va pune in vinzare tricouri pe care va scrie Pancu, Numarul 1 sau Pantera din Kadikoy, si pe care va fi imprimata poza romanului ca portar in timpul meciului cu Fener. "Incepem o campanie numita «3-4 Amintire din Istanbul».

Cererea de tricouri este uriasa si ele vor putea fi cumparate in aceasta saptamina de la toate magazinele oficiale ale clubului", a declarat Murat Urunsak, directorul de marketing al lui Besiktas.

De asemenea, clubul va pune in vinzare replici ale tricourilor purtate de "vulturi" in derby, pe care se vor afla semnaturile celor 18 jucatori si cea a antrenorului Riza Calimbay. Baskanii lui Besiktas au decis ca toate tricourile din magazinele oficiale ale gruparii sa fie vindute la un pret redus cu 34 la suta.

"Se mai baga si la noi in poarta"

Renumit pentru iesirile sale din poarta, Rica Raducanu (foto) are in Pancu un rival ca popularitate: "Las’ ca e bine asa... Omu’ trebuie sa stie de toate. La Rapid se mai baga in poarta, la penalty-uri, si facea pariuri cu ailalti. Ma bucur foarte mult pentru el. Are locul asigurat pe unde se duce.

Mereu o sa fie in lot. Daca nu ca atacant, ca portar si tot asa...", a spus Raducanu.

(Mihai Morcovescu, Dan Filoti)