Ministrul Justitiei, Monica Macovei a anuntat, marti, ca va fi deschis cazul Panait, argumentand ca o serie de aspecte ale dosarului nu au fost suficient cercetate, sau chiar au fost ignorate.

"Cand s-a reintors de la Oradea, a declarat ca Alexandru Lele e nevinovat. In acel moment i s-a luat dosarul. A dat o solutie de scoatere de sub urmarire penala a lui Lele, care i-a fost infirmata pentru ca - asa cum spunea domnul Piciorus - nu ar fi urmat indicatiile date."

Un alt aspect ignorat de anchetatorii de la acea vreme ar fi, conform Monicai Macovei, nu mai putin de 12 telefoane pe care procurorul Panait le-ar fi dat fostului ministru al justitiei, Rodica Stanoiu.

In dosarul Panait este pus sub semnul intrebarii si comportamentul procurorului sef de la acea vreme, Ilie Piciorus, care era seful direct al lui Cristian Panait.

"Lucrurile nu au fost in ordine apropo de coduita domnului Piciorus in legatura cu ceea ce s-a intamplat cu domnul Panait", spune ministrul Monica Macovei.

Redeschiderea cazului Panait a fost deja discutata in sectia de procurori a Consiliului Superior al Magistraturii.

Conform ministrului justitiei, Monica Macovei, inspectorii CSM urmeaza sa intocmeasca un raport, care va fi discutat in curand. Ministrul Justitiei a declarat ca va trimite o scrisoare suplimentara Parchetului General, privind redeschiderea cazului Panait.

In urma cu trei ani, procurorul Cristian Panait, in varsta de 28 de ani, s-a aruncat de la etajul blocului in care locuia.

Cele mai multe speculatii facute dupa moartea sa erau ca tanarul procuror s-ar fi sinucis din cauza presiunilor care s-ar fi facut asupra sa, de catre sefii sai.

Cristian Panait s-a ocupat, printre altele, de dosarul colegului sau, de la Arad, Alexandru Lele, care l-a anchetat pe fiul fostului prefect de Arad, Adrian Tarau, acuzat de contrabanda cu carburanti.

Dupa moartea procurorului Panait, sefii sai au spus ca Cristian Panait ar fi fost labil psihic.