Vine Netoiu sau nu vine?! Timp de citeva ore, aceasta a fost intrebarea care a pus pe jar Bania ieri dimineata. De la soferii de taxi si pina la jandarmii ce pazesc Primaria, toata lumea voia sa afle noutati despre cel mai surprinzator come-back din fotbalul romanesc.

Plecat in 2002 de la comanda Universitatii dupa o "casnicie" de doi ani plina de scandaluri, Comandantul a reaparut in fata cladirii Municipalitatii fix la ora 14:00, impreuna cu Mircea Dinescu si cu un prieten al poetului.

Surizator, imbracat complet in negru, ca de obicei, Netoiu a salutat armata de ziaristi cu satisfactia revederii unor "prieteni" vechi, dupa care s-a furisat in biroul primarului Antonie Solomon.

Ce a obtinut Netoiu de la Primarie

La doar 35 de minute distanta, troica Solomon - Netoiu - Dinescu, careia i s-a alaturat si viceprimarul Gigi Nedelescu, a sustinut o miniconferinta de presa.

Edilul-sef al orasului a anuntat ca institutia in fruntea careia este ii va sprijini pe noii proprietari cu "10, 12 sau 15 miliarde", ca va pune la dispozitie gratis baza "Ion Oblemenco" si ca va suporta toate cheltuielile legate de utilitati.

"Nu vrem in schimb actiuni, ca sa evitam circul de acum 5 ani", a precizat Solomon. Declaratiile lui Netoiu, in interviul alaturat.

„Plec definitiv de la Dinamo!"

Comandantul a dat asigurari ca se va dedica total Universitatii

Rep: - Domnule Netoiu, de ce vreti din nou Craiova?

Gigi Netoiu: - Pentru ca nu suport ideea sa o vad in Divizia B!

Rep: - Si daca veniti dumneavoastra, va scapa de matineu?

Gigi Netoiu: - In acest moment, nici nu stiu sigur daca vin, de unde sa stiu daca o salvez?! Cert e ca situatia e dezastruoasa, mai rau ca in urma cu 5 ani.

Rep: - Nu va e teama ca iar veti fi considerat "omul lui Dinamo" in Banie?

Gigi Netoiu: - Nu, pentru ca voi rupe orice relatie cu Dinamo. Imi voi vinde toate actiunile de acolo, voi demisiona si din Consiliul de Administratie. Voi fi suta la suta alaturi de Stiinta.

Rep: - Daca nu era situatia tensionata din Stefan cel Mare, mai veneati in Banie?

Gigi Netoiu: - N-are legatura una cu alta.

Rep: - Cu fanii cum va veti impaca?

Gigi Netoiu: - O rezolvam noi si pe asta. Cind lumea va vedea ca am venit sa salvez clubul, nu sa-l ingrop, suporterii vor fi de partea mea.

Rep: - In cit timp va deveni Stiinta o echipa care se va bate la titlu?

Gigi Netoiu: - In 2-3 ani, dar cu o conditie: sa fie liniste!

Craiova cu Netoiu la domnie: 2000 - 2002

75 de spectatori la meciul cu UMT

- pe 27 aprilie 2002, s-a consemnat cea mai redusa asistenta la un meci de pe teren propriu al Universitatii (75 de spectatori, la meciul cu UMT), dupa ce Netoiu a marit exagerat de mult pretul biletelor (1 milion de lei la tribuna oficiala si 150.000 pe restul stadionului, in conditiile in care UMT era codasa clasamentului)

- Steaua nu a cistigat nici un punct la Craiova (0-1, in 2000, 0-2, in 2002)

- Rapid a cistigat un singur meci din 4 cu Craiova (3-2 in 2002)

- Dinamo a obtinut 4 victorii din 4 in Divizia A cu Universitatea (3-1 si 3-1, in '00-'01, 2-0 si 2-0, in '01-'02)

- in Cupa Romaniei, Dinamo a mai invins o data Universitatea (3-2 in 2000)

„Am scapat. Nu vreau sa mai aud de Craiova in viata mea"

Gigi Netoiu, pe 17 iunie 2002, dupa ce s-a inteles cu Staicu asupra vinzarii Stiintei