Al doilea episod al luptei dintre FC National si Dinamo s-a desfasurat duminica seara, in Cotroceni. Fara Serea in formula de start, "cainii rosii" nu au putut face fata iuresului impus de elevii italianului Landi si au incasat cinci goluri fara sa clipeasca. Punctul reusit de catre Stefan Grigorie, in minutul 21, nu a contat decat pentru statistica meciului.

"Jucatorii mei au fost aproape perfecti, am jucat fotbal in adevaratul sens al cuvantului. Acesta a fost cel mai bun raspuns pe care il puteam da dupa partida scandaloasa din Cupa. Am castigat cu 5-1, cred, meritat, am prestat un fotbal bun si jucatorii au respectat tot ce am pregatit de-a lungul saptamanii.

E greu sa inscrii cinci goluri in poarta celor de la Dinamo si cred ca toti au vazut calitatea echipei noastre", a spus Landi. Daca tehnicianul italian a fost mai rezervat in declaratii, jucatorii lui FC National au afirmat, la unison, ca "s-a facut dreptate". "Este normal sa fiu bucuros, mai ales dupa acea infrangere de pomina din Cupa Romaniei. S-a facut dreptate.

Nu putea fi un meci mai frumos ca acesta. Am profitat de oportunitatea avuta si am reusit sa ne razbunam. Poate jucatorii dinamovisti nu au nici o vina, insa din cauza unor greseli de arbitraj am pierdut calificarea in finala Cupei, mult mai importanta decat aceasta partida.

Oricum, per total, scorul general in meciurile directe din acest an dintre FC National si Dinamo este de 3-1", a spus Sergiu Radu. De partea cealalta, Ioan Andone a mentionat ca, rezultatul reprezinta o "mare rusine". "Din pacate nu am stiut sa fim umili dupa victoria din Cupa, care a starnit atatea controverse. Am fost foarte slabi atat in faza de atac, cat si in cea defensiva.

Golurile Nationalului au fost marcate in superioritate numerica pentru noi", a precizat Andone, care crede ca Dinamo trebuie sa se lupte pentru a ocupa locul doi in campionat. "Drumul nostru merge mai departe si trebuie sa ne luptam pentru locul doi in campionat. Daca jucam ca azi, cred ca nu avem nici o sansa la titlu, mai ales ca Steaua si Rapid s-au indepartat.

Cred ca azi a fost una dintre cele mai proaste partide de cand sunt la carma echipei", a subliniat antrenorul "alb-rosiilor". In alta ordine de idei, la partida cu FC National, dinamovistii nu i-au avut alaturi pe ultrasii din peluza "Catalin Haldan", acestia dorind sa protesteze fata de abuzul jandarmilor.

Conform site-ului dinamo-online.net, Cristi Borcea ar fi venit, cu cateva minute inaintea partidei din Cotroceni, in mijlocul ultrasilor, care se aflau la stadionul din Stefan cel Mare, pentru a-i indupleca sa revina la sentimente mai bune. "Haideti, va rog frumos la meci ca e meci greu", a spus Borcea, dar suporterii l-au refuzat pe oficial si au "savurat" partida in fata unei halbe cu bere.