Ion Craciunescu, presedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor, a vorbit mult ieri, la intilnirea cu presa. Furat de propria elocinta si iritat de un ziarist care i-a amintit ca asta-iarna si-a petrecut vacanta alaturi de vicepresedintele dinamovist Gigi Netoiu, intr-o insula exotica, seful "fluierasilor" a scapat un "porumbel" care a stirnit ilaritate. "A fost o intimplare nefericita.

Apucasem sa-mi iau bilet, nu stiam ca Netoiu are si el rezervare tot acolo. Mi-am cerut scuze pentru asta. Dar ce vreti sa spuneti? Netoiu nu e partenerul meu de viata! N-am astfel de inclinatii! De atunci au trecut cinci luni, dar eu n-am mai vorbit cu el. Este prietena mea... a... prietenul meu!", a sunat tirada lui Craciunescu, stinsa in hohotele de ris ale celor prezenti.

Stinjenit, presedintele CCA s-a facut ca racul la fata si a incercat sa dreaga busuiocul cu o gluma: "Doamne fereste! N-am... N-am astfel de apucaturi... Dar stiti cum se spune, gura pacatosului adevar graieste!". Craciunescu s-a sufocat apoi de indignare cind si-a amintit de un episod petrecut la meciul Farul-FC National.

"La o faza, arbitrul Victor Berbecaru a vrut sa plece in sprint, dar unul dintre jucatorii oaspetilor nu l-a lasat, l-a tinut de tricou! E incredibil asa ceva. N-am mai pomenit! Nici nu pot sa-mi imaginez ce-as fi facut eu daca eram in locul lui! Era faza de cartonas rosu direct!", a povestit seful arbitrilor. "Am maturat cu el pe jos, pe-aici...

E tinar, n-are experienta, mai erau doar doua minute de joc, dar tot nu reprezinta scuze acceptabile. In fond, aici se face diferenta dintre un arbitru adevarat si unul mediocru".