Gradul de utilizare a programelor software pirat de catre companiile ungare a crescut cu doua procente de la aderarea Ungariei la Uniunea Europeana, in luna mai 2004.

Potrivit unui studiu publicat de Business Software Alliance (BSA), alianta mondiala a producatorilor de software implicata in promovarea unui univers informatic legal, in prezent, 44 de procente din programele software utilizate de companiile ungare sunt programe pirat, comparativ cu 35 de procente in cazul companiilor din tarile membre ale Uniunii Europene.

De asemenea, in randul noilor tari membre ale UE, cele zece state care au aderat la UE in luna mai 2004, cu exceptia Ungariei, au inregistrat anul trecut scaderi sau aceeasi situatie in ceea ce priveste rata pirateriei software.

In luna aprilie 2005, BSA a lansat o campanie menita sa incurajeze companiile ungare sa utilizeze programe software licentiate. Campania acorda o atentie deosebita intreprinderilor mici si mijlocii (IMM), in randul carora rata utilizarii programelor software pirat este cu 10 pana la 15 procente mai mare decat in randul marilor companii.