In numarul de iunie al revistei „Aventuri la pescuit" Dan Bitman, patronul baltii Sulimanu, este vedeta de pe coperta.

„Nu sunt pescar. Pentru mine este chiar o problema de atitudine fata de animale... Nu imi place sa le chinuiesc, sa le omor... S-ar putea insa sa ma ia si pe mine valul, asa, treptat", spune vocea cunoscutei trupe „Holograf".

„Am fost in Delta la stiuca si eram pe un canal, pe o nava, unde aveau baietii rosioare intr-o galeata, pentru a le folosi pe post de momeala. Mi-a fost mila, am aruncat pestii in apa, i-am eliberat si va dati seama ce suparati au fost pescarii... Nu, nu sunt pescar inrait si – la modul cel mai sincer – m-am gandit, cand am luat balta aceasta, exclusiv la prieteni.

Incet, incet, am inceput sa intru in lumea pescarilor si sa inteleg despre ce este vorba. Am populat balta si incerc acum sa dezvolt o afacere legata de pescuitul sportiv, recreativ", povesteste Bitman.

El nu a pornit aceasta afacere de la ideea ca este un mare pescar: „am insa prieteni pasionati de pescuit, cum ar fi Bodo. Colegul meu de trupa Edi Petrosel are, impreuna cu fratele sau, o pensiune in Delta. Este pescar inrait si are o baza foarte frumoasa la Dunavatul de jos. Ne-am adus practic unul pe altul in zona asta cu pescuitul", declara solistul trupei „Holograf".

Baietii din redactia revistei „Aventuri la pescuit" au mers la balta Sulimanu pentru a-l descoperi pe Dan in postura sa de stapan peste crapi, carasi si fitofagi fara ureche muzicala. Ei cred ca Dan Bitman nu va deveni un campion in ale crapului si poate ca nici nu-si doreste asa ceva. Cert este ca fiul lui, prezent la sedinta foto, are toate sansele sa o faca.