Autoritatea Nationala de Reglementare in Comunicatii (ANRC) a inceput sa distribuie 1,85 milioane de exemplare ale Ghidului utilizatorului de telefonie fixa, pliantele urmand sa fie plasate in urmatoarele 15 zile in cutiile postale ale familiilor din toate resedintele de judet.

Ghidul utilizatorului de telefonie fixa - tiparit in doua milioane de exemplare - ofera informatii cu privire la drepturile utilizatorilor de servicii de telefonie, contine lista furnizorilor care ofera servicii de telefonie fixa, informatii despre numarul unic pentru apeluri de urgenta - 112 - si despre utilizarea numerelor cu regim special (de tip 08 sau 09) si selectarea transportatorului.

De asemenea, pliantul contine lista intrebarilor pe care ANRC ii sfatuieste pe utilizatori sa le adreseze furnizorilor inainte de achizitionarea serviciilor de telefonie fixa.

Brosura de informare este disponibila la oricare dintre sediile Oficiilor Teritoriale ale ANRC, precum si la Biroul de Relatii cu Publicul din cadrul sediului central al Autoritatii si se distribuie gratuit.