Preturile sistemelor notebook continua sa scada in Europa, unul din cinci laptop-uri vandute in primul trimestru al anului avand preturi sub 800 de euro - se arata intr-un studiu realizat de compania Context.

Cercetatorii de la Context au mai aratat ca, in cele mai importante opt economii europene, piata de profil a crescut cu 19,2%.

„Preturile continua sa scada, nu stim cat de mult pe termen scurt, dar se poate vedea o diversificare a pietei low-end", a declarat Jason Harcourt, analist la Context.

Conform lui Harcourt, Acer a devenit brand-ul de top in Europa, aratand o „crestere fantastica". El crede ca producatorii vor continua sa incerce sa mentina o diferenta de pret intre sistemele desktop si notebook, in ciuda faptului ca acestea ofera aceleasi functii.

In Marea Britanie si Franta, vanzarile sistemelor cu preturi sub 800 de euro au crescut cu 32,9%, respectiv 15,2%. In Germania insa, acestea au crescut cu doar 0,2%. Sistemele cu preturi sub 800 de euro reprezinta acum principalul segment de piata, inlocuindu-l pe cel al sistemelor cu preturi intre 1.201 – 1.500 euro.