Presedintele CNA Ralu Filip i-a solicitat ieri directorului postului OTV, Dan Diaconescu, sa spuna cati bani i-a platit liderul PRM, Corneliu Vadim Tudor, pentru a mediatiza aparitiile publice ale acestuia in emisiunile televiziunii.

Potrivit unui comunicat de presa remis de CNA, in discursul de la Consiliul National al PRM, Vadim a vorbit despre banii pe care ii platea postului OTV pentru a mediatiza aparitiile publice ale Tribunului: "Prinsesem si culoarul asta cu OTV-ul, "Discurs asupra natiunii", plateam niste bani acolo, asa e, propaganda, dar vineri, la ora sase, lumea stia, se uitau doua-trei milioane de oameni.

Noi eram multumiti", a spus Vadim. Ca urmare a acestei declaratii, CNA a solicitat postului sa formuleze un punct de vedere cu privire la situatia reala a platii si a cuantumului acesteia efectuate catre OTV de Corneliu Vadim Tudor, pentru mediatizarea conferintelor de presa ale PRM.

Seful CNA ii mai cere lui Dan Diaconescu "sa formuleze un punct de vedere" cu privire la "mediatizarea participarilor internationale ale senatorului Vadim Tudor, fara a se mentiona si participarea celorlalti parlamentari romani".

Pe de alta parte, Dan Diaconescu este tras la raspundere pentru faptul ca in timpul emisiunilor de la OTV, la care invitat era Vadim, au fost refuzate interventiile telefonice in direct ale persoanelor direct atacate de "Tribun". Membrii CNA au decis totodata ca trebuie sa il invite intr-o sedinta viitoare a Consiliului si pe proprietarul postului OTV, Dan Diaconescu.

Consiliul a amendat, intr-o sedinta anterioara, postul OTV cu 250 de milioane de lei, pentru nerespectarea prevederilor din Decizia CNA privind demnitatea umana in emisiunea Dan Diaconescu Direct, la care a fost invitat Corneliu Vadim Tudor. Vadim Tudor a facut acuzatii la adresa mai multor personalitati din politica romaneasca, fara sa le probeze.

De asemenea, liderul PRM a folosit in emisiune un limbaj licentios, fara ca moderatorul, Dan Diaconescu, sa intervina in vreun fel pentru a-l opri, sustine CNA. Atunci, Ralu Filip a propus Consiliului sanctionarea postului OTV cu intreruperea emisiei timp de zece minute, dar propunerea sa nu a intrunit numarul necesar de voturi pentru a fi pusa in aplicare.

Filip a spus insa ca urmatoarea abatere a OTV va fi sanctionata cu intreruperea emisiei.