In cursul anului 2004, Serviciul Roman de Informatii a trimis la Parchetul General trei sesizari privind colectarea de fonduri pentru subventionarea activitatilor grupurilor extremiste, a declarat, ieri, secretarul Comisiei SRI, Ion Stan.

Serviciul de Informatii a constatat ca se desfasoara actiuni de transfer de valuta spre banci din Orientul Mijlociu. De exemplu, una dintre sesizari, 4328/31.10.2004, se refera la "colectarea de fonduri pentru a putea fi puse la dispozitia organizatiilor extremiste".

In anul 2004, 53 de persoane au fost expulzate din Romania sau nu au fost primite in tara din cauza informatiilor referitoare la conexiuni cu actiuni teroriste. Potrivit raportului SRI pe 2004, in Romania nu exista nuclee teroriste autohtone.

Cu toate ca SRI pare atat de bine informat, ieri, la audierea sa de catre comisia de specialitate, Radu Timofte a recunoscut ca institutia nu a "prins" exact momentul planificarii rapirii celor trei ziaristi de catre Omar Hayssam, dar a motivat aceasta "scapare" prin faptul ca acasa la sirian s-ar fi gasit aparate ce blocheaza interceptarea!