Ambasada S.U.A a anuntat anterior infiintarea unui program prin care vor fi comemorate viata si munca lui Teo Peter. Acest program consta intr-un schimb cultural profesional anual, de care va beneficia o personalitate culturala din Romania, a carei activitate se adreseaza tinerilor sau care contribuie la dezvoltarea carierelor noilor artisti si oameni de spectacol.

Ambasada are placerea sa anunte ca primul vizitator care va face parte din programul "Teo Peter Memorial Visitor Program" va fi Mihai Babuska, Seful Compartimentului Balet din cadrul Operei Nationale Romane. Absolvent al Academiei de Balet Bolshoi (1997) si al Liceului de Coreografie Bucuresti (1978), Babuska are o cariera exceptionala in domeniul artelor spectacolului.

Babuska a lucrat ca prim solist al Ansamblului de Dans Clasic si Contemporan ‘Fantasio’ din Constanta, precum si la Opera Nationala din Bucuresti. De asemenea, a fost prim solist al Operelor din Belgrad, Novi Sad si Tokio. Ulterior, a devenit instructor de balet si coregraf.

In calitate de Sef al Compartimentului Balet din cadrul Operei Nationale din Bucuresti, din 2001, el poate veni in sprijinul dezvoltarii profesionale a multora dintre cei mai buni dansatori clasici din Romania; de asemenea, are posibilitatea de a dezvolta schimburile culturale cu Statele Unite, in domeniul dansului.

In urmatorii ani, Ambasada S.U.A. va invita si alte personalitati artistice remarcabile din Romania, din diferite domenii, sa participe in acest program care speram ca va contribui la comemorarea Dl. Teo Peter, a carui munca, impreuna cu tinerele talente, a sprijinit o noua generatie de muzicieni din Romania.