Presedintele PSD, Mircea Geoana a declarat, joi, in cadrul emisiunii "Romania la raport" realizata cu Carol Sebastian la Radio Mix, ca "Ion Iliescu nu s-a calmat complet si este in continuare si putin suparat si putin nervos, dar in mod cert intelege ca este cel putin straniu ca in urma unei nemultumiri personale sa te apuci de activitate publica sau politica in afara partidului pe care l-ai creat".

Intrebat daca Ion Iliescu va fi doar presedintele Fundatiei "Ovidiu Sincai", Mircea Geoana a raspuns "Da. E platforma de dezbatere publica de tip neguvernamental de stanga care este fireasca. Asta isi si doreste".

Intrebat daca functia de presedinte a Fundatiei "Ovidiu Sincai" a fost dorita de Ion Iliescu, presedintele PSD a raspuns: "I-am propus-o noi. Am discutat care ar fi vehicolele, care ar fi platformele, care ar fi ONG-urile care ar putea sa aiba o astfel de platforma. Si sunt cateva fundatii pe care domnia sa le-a creat de-a lungul timpului, Fundatia pentru Democratia Romana si alte doua, trei.

Si apoi i-am spus: Decat sa fie o fundatie pe care ati creat-o dumneavoastra, dar care e oarecum o chestiune in afara partidului, de ce sa nu ne gandim la o fundatie care e in interiorul partidului si care sa dea si un semnal politic ca suntem intr-o formula de colaborare".

Pe de alta parte, intrebat daca nu cumva PSD-ul pierde puncte, in actualul context, cu problemele pe care fostul presedinte le are in legatura cu evenimentele din 13-15 iunie 1990 si decembrie 1989, Geoana a declarat ca "cel mai normal este ca Ion Iliescu sa ramana in interiorul partidului, sa se dedice unor activitati de tip ideologic, politic,

dar si de factura internationala." "Eu sunt convins ca o sa-l vedem din nou activ si pe teme care ii sunt dragi si la care chiar tine, chestiuni legate de globalizare, de saracie. Asta face un fost sef de stat si asta face si un fost sef de partid" a mai spus el.

In acelasi context, intrebat daca Ion Iliescu nu mai vrea sa fie lider de grup la Senat, presedintele PSD a raspuns: "asta o sa vedem in toamna cand ne vom reintoarce din vacanta parlamentara. Din punct de vedere al activitatii publice, este pacat ca experienta lui sa nu continue sa fie utila".