Din luna septembrie, Opel va comercializa modelele Vectra si Signum sub o infatisare proaspata si cu o multime de noutati tehnice. In ceea ce priveste designul, Vectra beneficiaza de aripi si capota redesenate si un spoiler fata mai proeminent. Evident, blocurile optice sunt noi.

Interiorul este innobilat prin retusuri la nivelul bordului, introducerea unor materiale mai sofisticate si aparitia unor optionale high-tech. Spuneam ca noutatile nu se vor situa doar la nivelul designului. Prin modificari aduse puntilor fata / spate si a directiei electro-asistate, Opel intentioneaza imbunatatirea comportamentului rutier si a tinutei de drum.

In plus, sub capota Vectrei si Signumului va functiona un propulsor cu 6 cilindri in V, biturbo, de 230 CP. Blocul motor este din aluminiu, capacitatea litrica ridicandu-se la 2,8 l. Cuplul maxim dezvoltat (330 Nm) este la dispozitia soferului incepand cu 1.800 rpm. Acceleratia 0-100 km/h se realizeaza, conform cifrelor constructorului, in 7.4 secunde, iar viteza de top este de 250 km/h.

Gama de motoare turbodiesel incepe cu propulsorul de 1.9. CDTI, de 100 CP, varianta de top fiind un V6 de 3.0. CDTI de 184 CP. Cuplul maxim al acestui propulsor este de 400 Nm. Per ansamblu, optiunile sunt variate pentru ambele variante de carburant (benzina, intre 1.6. si 2.8 l; motorina, 1.9. si 3.0 l).

Toate motoarele indeplinesc normele de poluare Euro 4, fiind echipate cu filtru de particule. In ceea ce priveste cutiile de viteze ce vor fi cuplate la propulsoare, acestea - in functie de motorizare - pot fi cu 5 sau 6 trepte manuale sau automate/secventiale cu 5 sau 6 trepte. Standard, toate variantele (incepand chiar cu 1.6 benzina) vin din fabrica cu transmisie manuala cu 6 trepte.

Transmisia secventiala cu 6 trepte este gandita in mod special pentru motoarele de 2.8 V6 turbo benzina, 1.9 CDTI (de 150 CP) si 3.0 V6 CDTI. Cat despre pret, un bob zabava si vom afla. Tinand cont ca la inceput de octombrie se va desfasura editia 2005 a SIAB, este de presupus ca acela va fi momentul in care noile Vectra si Signum isi vor face debutul pe piata noastra.