Automobil Clubul Roman a desemnat modelul Loga al producatorului din cele 22 de modele noi, comercializate in Romania in anul 2004, care au intrat in concurs.

In urma trierii unui numar insemnat de taloane, trimise de membrii ACR timp de 6 luni, Comisia special constituita in acest scop a validat rezultatul Concursului, desemnand modelul autohton Dacia Logan ca "Autoturismul Anului 2004 ales de membrii ACR".

Prezent la manifestare, domnul Francois Fourmont, Director General Automobile Dacia Groupe Renault, a primit personal Trofeul si a fost felicitat de presedintele ACR, domnul Constantin Niculescu.

Fourmont a declarat ca este incantat ca membrii ACR au preferat Dacia Logan dintre cele 22 de autoturisme participante la concurs, o onoare, in opinia directorului de la Dacia, cu atat mai mult cu cat, aseara, EuroNCAP a dat publicitatii rezultatele ultimei serii de crash-teste, in care Logan a obtinut trei stele, rezultat preconizat de altfel si de specialistii de la Dacia.

EuroNCAP este organismul independent recunoscut de Uniunea Europeana, liderul acestuia fiind Max Mosley, presedintele Federatiei Internationala de Automobilism.

In stabilirea propriei ierarhii, fiecare membru ACR s-a raportat la criterii generale de evaluare, cum ar fi designul, nivelul tehnologic, imaginea produsului, luad in considerare, totodata, si relevanta modelului respectiv pe piata si siguranta persoanelor din habitaclu.