Yahoo si-a imbunatatit serviciul My Web de cautare personalizata, permitandu-le utilizatorilor sa isi partajeze index-urile personale cu pagini sau link-uri.

My Web 2.0 Beta a fost lansat marti seara si este disponibil aici unui numar limitat de utilizatori, pe principiul „primul venit, primul servit".

Yahoo a lansat prima versiune a My Web in aprilie. Acesta le permitea utilizatorilor sa salveze si sa adnoteze paginile web, ca si pastrarea unui istoric al cautarilor efectuate si rezultatele cautarilor accesate.

My Web 2.0 le permite insa grupurilor de utilizatori sa-si faca index-urile personale disponibile intre ei. Astfel, un utilizator My Web 2.0 poate efectua cautari nu numai in propriul index, ci si in cele ale prietenilor, colegilor sau a persoanelor care i-au pus indexul la dispozitie.

„My Web 2.0 a fost gandit de la inceput ca un motor de cautare social. Acesta poate cauta prin retele in care grupurile de utilizatori au incredere si complementeaza cautarea generala pe web", a declarat Eckart Walther, vice president of product management la Yahoo Search.

Utilizatorii My Web 2.0 n sunt obligati sa-si puna intreg index-ul web la dispozitia celorlalti membri ai grupului, ei avand posibilitatea de a-si pastra anumite link-uri si pagini private.