S-au publicat

Masuri de natura fiscala si financiara pentru punerea in aplicare a Legii nr. 348/2004 privind denominarea monedei nationale ***

de     HotNews.ro
Vineri, 1 iulie 2005, 0:00


Ordonanta de Urgenta nr. 59 din 23 iunie 2005 privind unele masuri de natura fiscala si financiara pentru punerea in aplicare a Legii nr. 348/2004 privind denominarea monedei nationale.

• Incepand cu data de 1 iulie 2005, impozitele, taxele, contributiile si alte sume datorate bugetului general consolidat se stabilesc si se reflecta in contabilitate in moneda noua, la nivel de leu, fara subdiviziuni, prin rotunjire la un leu pentru fractiunile de peste 50 de bani inclusiv si prin neglijarea fractiunilor de pana la 49 de bani inclusiv.
Regula prevazuta mai sus se aplica si fiecarei obligatii de plata provenite din impozite, taxe, contributii, precum si alte sume datorate bugetului general consolidat, stabilite si neachitate pana la data de 30 iunie 2005 inclusiv.
• Incepand cu data de 1 iulie 2005, operatorii economici care au in derulare inlesniri la plata reprezentand esalonari, acordate conform legii, au obligatia sa achite ratele in moneda noua.
• Utilizatorii de aparate de marcat electronice fiscale neadaptate la cerintele Legii nr. 348/2004 privind denominarea monedei nationale sunt obligati ca, pana la data de 30 iunie 2005 inclusiv, sa solicite distribuitorilor autorizati modificarile de software impuse ca urmare a denominarii monedei nationale.
In perioada de neutilizare a aparatelor de marcat electronice fiscale, operatorii economici mentionati mai sus sunt obligati sa inscrie tranzactiile efectuate in registrele speciale
Nerespectarea acestor dispozitii constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 50 milioane lei la 100 milioane lei.


37 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Duminică