Spritar batrin, nu-i de mirare ca presedintele Basescu e dispus sa vada mai totdeauna partea plina a paharului gol. Din pacate, dupa ce-a lansat pe piata conceptul de trait bine, a uitat sa imprastie in popor si manualul cu instructiunile de folosire si de punere in aplicare a cozonacului.

Cind doamna Sulfinica a confundat o buturuga zvirlita de viitura pe mal cu un berbec mioritic, dom’ presedinte s-a uitat, vorba aia, ca curca-n lemne, apoi a exclamat admirativ „si ce coarne rasucite are!”.

In cadrul galopului de sanatate pe la periferia patriei, matrozul a descoperit, dupa „unu la suta inundatii”, si farmecul mersului pe jos, si glezna subtire a zambilicii: „Recolta arata bine. Am vazut culturi frumoase. Dezastrul este amplificat special pentru ca speculantii sa mareasca in mod artificial preturile”.

Ce spui, Bibicule? Doua erori in trei propozitii nu-i cam mult pentru un sef de stat?!

Pai, daca lanurile cacanii de griu si de orz incoltit, porumbul cu coceanul stirb de boabe si viile oparite de ploile acide trezesc admiratia, firesc ii ca taranii nevoiti sa vinda depozitarilor griul cu 2.500 lei vechi, adica mult sub pret, sa fie perceputi drept niste speculanti ordinari.

Bine ar fi fost ca serviciile secrete, in loc sa ne bage noua microfonul in calimara, sa fi stat cu urechea lipita de peretii silozurilor.

Poate ca asa ar fi aflat si presedintele Romaniei cum isi blesteama zilele palmasii deposedati pe vremuri de pamint si decazuti acum la stadiul de vitei costelivi, ce n-or sa nimereasca in vecii vecilor poarta noua a capitalismului de cumetrie.

Cind deputatii romani traiesc mai mult si mai bine cu peste o suta de zile pe an decit oamenii obisnuiti, paranormalul pare sa-si fi gasit si el un post confortabil, de consilier la Cotroceni.

Cea mai buna definitie a epocii de marete impliniri basesciene a dat-o o batrinica din satul Vadu Rosca, la vederea amarastenilor ce se bateau pe bulendrele second-hand varsate dintr-un camion cu ajutoare: „E timpul golanilor, maica!”