In cadrul celei de-a noua editii a a Festivalului International de Jazz de la Garina vor fi lansate doua volume aparute la editura Polirom. Este vorba de volumul Dandysmul, o istorie de Adriana Babeti si romanul Lindenfeld de Ioan T. Morar .

• volumul Dandysmul. O istorie de Adriana Babeti

Dandysmul
de Adriana Babeti

Lansare vineri, 12 august, ora 18.00. Prezinta: Mircea Mihaies

„Dupa ce-ai citit si recitit opul cu delicioasele-i dandygrafii, ca desert chiar ca-ti vine sa-ti confectionezi (asa, de drag si dintr-o pornire teatrala) o redingota, un pantalon, o esarfa, un baston… apoi sa-ti faci o freaza, o mustata – in fine, o tinuta completa a la Contele de Montesquiou (cel de pe coperta); si, odata ce esti in hainele (pielea) lui, sa-i (sa-ti) dai viata, cum altfel

decit imitindu-i inimitabilele maniere, si sa iesi astfel pe strazile Parisului, prin saloane, cafenele… desigur, nu in Parisul zilelor noastre (dar, in fond, de ce nu?!), ci in Parisul fin de siecle!” (Dilema Veche)

• romanul Lindenfeld de Ioan T. Morar

Lindenfeld
de Ioan T. Morar

Lansare simbata, 13 august, ora 19.00. Prezinta: Mircea Mihaies si Catalin Stefanescu

„Asa cum, probabil, putini cititori stiu, Lindenfeld este un roman scris cu program si care are un cititor-tinta. E vorba de europeanul interesat de aceasta zona a Estului si de o tragedie mai putin prezenta in literatura de pina acum: deportarea etnicilor germani in Siberia si vinzarea lor in Germania catre rudele sau sponsorii dispusi sa cumpere oameni.

Lindenfeld este un roman care ar putea sa stirneasca interesul cititorilor germani, dar si celor care traiesc in spatiul numit generic A Treia Europa.” (Ioan T. Morar)