Locuitorii din spatele Pietei Colentina s-au trezit intr-o dimineata de week-end ca sunt nevoiti sa ocoleasca pret de trei statii de autobuz pentru a ajunge la sosea.

Traseul pe care il parcurgeau de ani de zile a fost barat. Este vorba de singura alee pietonala care, odata inchisa, face cateva mii de riverani sa mearga pe jos aproximativ jumatate de ora.

"De 30 de ani de cand ma stiu am trecut pe aceasta alee de langa Nufarul. Nu au fost niciodata probleme. Au venit intr-o sambata, au pus gard metalic in jurul cladirii si, pentru ca oamenii il dadeau jos, au lasat acum o portita prin care sa putem circula, insa asta doar pana se va finaliza constructia", spune Florentina Mocanu, una dintre cei care locuiesc in zona.

Femeia a facut mai multe demersuri pentru a ajunge la primarul Neculai Ontanu sa ii expuna aceasta problema. Nu s-a rezolvat nimic.

Surse din primarie spun ca aceasta institutie nu poate face nimic, deoarece aleea respectiva nu apartine domeniului public, asa cum credeau bucurestenii, ci societatii "Nufarul".

Aceasta din urma a preferat sa lase loc de trecere oamenilor, insa acum, noul proprietar doreste sa foloseasca la maximum toata suprafata deoarece "a dat bani grei pe acest teren".

"Aleea nu a fost niciodata domeniu public, fiind in proprietatea societatii Nufarul. Am cumparat 4.367 metri patrati, iar schitele arata ca spusele mele sunt adevarate. Oamenii au dreptate sa fie indignati, dar am platit acest teren.

In viitorul apropiat, dupa ce vom finaliza constructia, in locul unde a fost aleea vom amenaja o parcare", ne-a declarat unul dintre directorii firmei in proprietatea careia a ajuns terenul.

Cu toate ca si-au pierdut orice speranta de a mai putea circula pe respectiva alee, oamenii strang in continuare semnaturi cu care vor sa mearga la primarul Neculai Ontanu, pentru a-i reprosa ca nu l-a preocupat problema care ii macina.