Toti pasagerii avionului companiei Helios, cazut in Grecia la 14 august, au murit in urma impactului aeronavei cu solul. Declaratia ii apartine lui Filippos Kutsaftis, seful echipei de anchetatori, insarcinata cu investigarea cauzelor accidentului.

"Dupa cercetarea celor 118 corpuri gasite la locul catastrofei, a declarat acesta, s-a dovedit ca pasagerii au decedat in urma impactului cu solul."

Afirmatiile expertilor confirma zvonurile aparute la inceputul saptamanii trecute, potrivit carora, in urma decodarii "cutiilor negre" s-a ajuns la concluzia ca depresurizarea aeronavei s-a petrecut treptat.

Ca urmare a scaderii cantitatii de oxigen din atmosfera rarefiata, respiratia este posibila, dar organismul nu primeste o cantitate indestulatoare de oxigen pentru a ramane in stare de veghe.

O astfel de situatie a aparut in aeronava cipriota, pilotii pierzandu-si constiinta, fapt ce a dus la deriva avionului. Kutsaftis a declarat ca, se pare ca cel care a incercat sa preia controlul avionului a fost stuardul Andreas Prodromu, iar o parte din pasageri a reusit sa foloseasca de mastile de oxigen.