Partidul Democrat analizeaza posibilitatea de a-i sanctiona pe reprezentantii sai din conducerea Consiliilor Judetene care au semnat declaratia de la Mamaia a UNCJR.

Emil Boc s-a aratat surprins de faptul ca si presedinti de CJ provenind de la PD sau PNL au semnat documentul initiat de Uniunea Nationala a Consiliilor Judetene din Romania.

Emil Boc a spus ca cel putin reprezentantii PD „risca inclusiv o sanctiune politica, care merge de la avertisment pina la retragerea sprijinului politic”.

„Vreau sa vad listele cu semnaturile”, a spus presedintele PD, promitind ca situatia se va discuta atit in cadrul Biroului Permanent al partidului, cit si in cadrul Aliantei D.A. Pentru sanctiuni drastice s-au pronuntat si alti lideri democrati, precum Radu Berceanu si Ioan Oltean.

Prin documentul adoptat, UNCJR s-a pronuntat, vineri, impotriva intentiei guvernului de a modifica Legea administratiei publice locale prin schimbarea regulilor de revocare a presedintilor si vicepresedintilor de CJ.

Victorie savurata la o pizza

Dupa victoria obtinuta de reprezentantii PSD in conducerea consiliilor judetene, acestia s-au intilnit cu sefii lor de partid, Mircea Geoana si Adrian Nastase. Gazda - Radu Mazare, seful PSD Constanta, le-a aranjat acestora o plimbare pe faleza, dupa care s-au oprit la o pizza si un pahar de bere.

Documentul ajunge la Strasbourg

Documentul, initiat de reprezentantii opozitiei si pe care reprezentantii puterii s-au bulucit sa-l semneze, este cu atit mai important cu cit va fi trimis la Strasbourg, la Consiliul Europei, si la Bruxelles, la Comisia Europeana.

Daca guvernul si Parlamentul vor ignora documentul, vom ataca modificarile Legii administratiei publice locale si la Curtea Constitutionala”, a adaugat Liviu Dragnea, presedintele UNCJR si al CJ Teleorman.