Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei (MCTI) a primit 12 scrisori de intentie de la banci de investitii de reputatie internationala care doresc sa ofere consultanta in procesul de vanzare a actiunilor pe care statul le mai detine la RomTelecom.

Pana la termenul limita, joi - ora 17:00, au depus scrisori de intentie ABN AMRO, BNP Paribas, consortiul format din Deutsche Bank si BRD Securities, CA IB, Citibank, Credit Suisse First Boston, consortiul format din HSBC si BCR, JP Morgan, Lazard & Co, Merrill Lynch, Morgan Stanley, precum si consortiul format din UBS, ING si CET, se arata intr-un comunicat al MCTI.

Dupa evaluarea scrisorilor de interes, candidatii vor fi notificati aupra rezultatelor procesului de precalificare, iar firmele aflate pe lista scurta vor fi invitate sa intre in posesia cererii de oferta.

Vanzarea pachetului de actiuni ale statului, reprezentand 45,99% din capitalul companiei, este peconizata prin derularea oferte publice initiale pe piata externa adresata investitorilor institutionali, operatiune acompaniata de listarea la bursa internationala si Bursa de Valori Bucuresti. Grupul elen de telecomunicatii OTE detine, din anul 2003, 54,01% din actiunile RomTelecom.