Partida Steaua-Dinamo, derbyul campionatului, se va incheia la Comisia de Disciplina a FRF. Si asta, ca de obicei, din cauza agresivitatii suporterilor celor doua echipe, cea mai "sifonata" iesind acum Dinamo, care a ajuns in Stefan cel Mare cu geamurile autocarului sparte si cu jucatorii coborand din duba Jandarmeriei.

Ca de obicei, atunci cand e vorba de disputele Steaua - Dinamo "razboiul" s-a dus mai mult in tribune decat pe gazon, acolo unde Ð de aceasta data - fotbalistii celor doua formatii si-au vazut de joc. Primele dueluri au fost cele "vizuale", ale bannerelor afisate de galerii, unele dintre ele cu un clar caracter de incitare.

Stelistii au afisat cartoane galbene, albastre si rosii, iar din cele galbene a fost scris mesajul "Mori, javra!". De asemenea, stelistii au mai afisat urmatoarele bannere: "Cuvinte familiare voua: Culcat! Adu batu'! Aport"; "Coregrafii sponsorizate, suta la suta copiate"; "Un meci in UEFA castigat nu va spala de rusinea acumulata"; "16 ani de suferinta.

Sarbatoarea sa continue", "Pentru voi fericirea este eroare, pentru noi o simpla stare"; "Coregrafii sponsorizate din reclame, cu banii de la club mureati de foame".

La intrarea echipelor pe teren, suporterii dinamovisti au afisat un banner pe care scria: "Azi lasati-va condusi de noi" si un desen in care era reprezentat un fan dinamovist ce manevra o telecomanda, iar pe ecran era scris Steaua-Dinamo 0-3, incadrat de steaguri alb-rosii.

Suporterii dinamovisti au mai afisat urmatoarele bannere: "O seara de vis l-a trimis in paradis"; "In Europa faceti furori contra echipelor de juniori", "In 10 ani de existenta ati contat doar ca prezenta", "Continuati azi visul de joi".

Dar incidentele au devenit nu numai vizuale, ci si fizice. In minutul 43, cei aproximativ 2500 de suporteri dinamovisti de la peluza a doua au aruncat cu diverse obiecte si au avut loc incidente cu jandarmii. La randul lor, stelistii nu s-au lasat mai prejos, doi dintre ei fiind evacuati cu greu de jandarmi de pe teren.

Totul s-a terminat asa cum incepuse. La finalul meciului, un grup de suporteri a atacat cu pietre autocarul oaspetilor, aflat in parcarea stadionului din Bulevardul Ghencea, spargand trei geamuri, iar jucatorii dinamovisti au parasit stadionul in masina Jandarmeriei.

Urmarea? Comisia de Disciplina a Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF) va analiza incidentele...