Lorant Toth si Attila Takacs isi duc traiul in frumosul oras Budapesta. Primul are 21 de ani, al doilea 33, si spun ca de cand se stiu au fost pasionati de motociclete. Tinand cont ca isi petreceau o gramada de timp pe doua roti, e un lucru destul de bun ca au gasit o idee pentru a scoate si niste bani din asta.

Sa bati aglomeratia infernala dintr-o metropola europeana ca Budapesta nu e un lucru usor. Cei doi, care spun ca fiecare locuitor al Budapestei petrece cate 17 ore pe luna blocat in trafic, cred insa ca au gasit solutia: Motor Taxi, pe numele ei. Firma infiintata de cei doi are trei soferi si sapte motociclete.

Principala ei virtute este ca duce clientii dintr-un capat in altul al orasului fara sa se opreasca in blocajele din trafic.

Alege-ti taxiul!

„Am inceput afacerea vara trecuta, dar in primul an nu am avut prea multa publicitate, doar pe internet. In total, pana acum am avut vreo cateva sute de clienti", precizeaza, pentru „Evenimentul zilei", Lorant Toth. „Cred insa ca in viitor va fi mai bine", spera acesta.

Si viitorul ar putea sa arate destul de bine, macar tinand cont de reclama facuta in ultimele luni de presa maghiara care a descris pe larg initiativa celor doi.

Partea cea mai buna este ca orice client isi poate alege tipul de vehicul cu care sa calatoreasca, fie ca acesta e un simplu scuter, un chopper sau o motocicleta rapida, de 900 de centimetri cubi. In plus, „plimbarile sunt mai ieftine la noi decat la celelalte taxiuri", spune Lorent Toth, care adauga ca preturile variaza intre 4 si 13 euro, in functie de distanta parcursa.

„Nu emigram"

Afacerea nu le ofera deocamdata mari perspective financiare, dar cei doi spun ca nu au de gand sa plece din tara spre zari mai bune. „Niciodata nu am vrut sa emigrez, inainte sau dupa aderarea la UE. Imi place tara mea si, in plus, are fete frumoase", povesteste Toth.

Altminteri, spune ca nu simte deocamdata avantajele aderarii. „Un taximetrist german castiga 1.000 de euro, unul maghiar, numai 400 de euro. Ungurii isi vor vedea mai clar locul in Europa dupa ce vom schimba forintul cu mondea unica".