Anca Boagiu, ministrul integrarii europene, s-a intalnit cu reprezentatii presei germane pentru a le raspunde intrebarilor legate de evolutia procesului de pregatire a aderarii Romaniei la Uniunea Europeana.

"Nu asteptam nimic gratis de la Uniunea Europeana. Trebuie sa le spunem romanilor care sunt costurile si beneficiile aderarii, pentru a fi pregatiti pentru momentul 1 ianuarie 2007", a declarat ministrul.

In cadrul discutiilor au fost abordate subiecte sensibile dezbatute frecvent in presa straina, cum ar fi adoptiile internationale, respectarea drepturilor minoritatilor, dar si aspecte legate de contributia Romaniei la bugetul comunitar dupa data aderarii.

Jurnalistii germani au avut posibilitatea de a adresa ministrului roman intrebari pe teme variate, de la reforma sistemului judiciar, stadiul indeplinirii angajamentelor asumate de tara noastra pentru aderarea la Uniunea Europeana, situatia din Parlamentul Romaniei, problema adoptiilor internationale, legislatia privind drepturile minoritatilor, pana la metoda optima de a comunica romanilor care

vor fi costurile si beneficiile care vor rezulta din aderarea tarii noastre la Uniunea Europeana.