Fuziunea dintre Forte Business Services (FBS) si fosta filiala a Siemens Business Services din Romania a fost certificata de Oficiul National al Registrului Comertului. Firma rezultata in urma fuziunii, care a intrat in vigoare de la 1 octombrie, va reprezenta interesele Siemens Business Services in Romania, sub marca "Forte ? a Siemens company".

Anul trecut, cifra de afaceri a companiei Forte a crescut cu 50% fata de 2003, la 22 milioane euro, iar profitul brut a fost de circa 1,8 milioane euro).

Profit urias la Exxon

Compania petroliera Exxon Mobil Corp. a stabilit, joi, un nou record mondial la capitolul rezultate trimestriale inregistrate de marile companii. In trimestrul al treilea al acestui an profitul net al Exxon s-a apropiat de 10 miliarde dolari, iar cifra de afaceri a depasit 100 miliarde dolari.

Cifra de afaceri realizata de Exxon in perioada iulie-septembrie 2005 este mai mare decat Produsul Intern Brut (GDP) al unora din tarile cele mai mari producatoare de petrol din lume, incluzand Emiratele Arabe Unite (UAE) si Kuweit. Situatia de la Exxon nu este insa o exceptie.

Management de calitate de la italieni

Circa 80 de IMM-uri din Romania vor beneficia de un program de consultanta in managementul calitatii. Este vorba despre proiectul Quality Sistem, in valoare de 360.000 euro, finantat de Ministerul Afacerilor Externe al Italiei, Federatia Italiana a Tertiarului Avansat, Asociatia Unimpresa Romania si Agentia Nationala pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii si Cooperatie. (F.M.)

Internet pentru informatii de la autoritati

Proportia companiilor romanesti cu acces la Internet care au utilizat aceasta forma de comunicare pentru a obtine informatii de la autoritatile publice a depasit, anul trecut, media din Uniunea Europeana, se arata intr-un studiu al Biroului european de statistica, Eurostat.

Potrivit studiului, 56% din firmele romanesti cu acces la Internet au utilizat aceasta sursa pentru obtinerea de informatii de pe site-urile autoritatilor publice, media UE fiind de 51%.

Studiul arata ca, in Romania, firmele din domeniul imobiliar, inchirieri si activitati din domeniul afacerilor au utilizat Internetul in proportie de 67%, peste media europeana de 61% si peste nivelul din Bulgaria, de 65%.

Service Cobalcescu

Compania Cobalcescu, dealer pentru autovehiculele Dacia si Renault, a deschis al doilea sau service auto din Bucuresti, investitia in constructia si amenajarea cladirii fiind de 1,7 milioane euro. Imobilul, cu o suprafata construita de 3.000 metri patrati, este amplasat pe un teren de 7.000 metri patrati, aflat in posesia firmei, in cartierul Militari.

Beneficii ridicate pentru managerii americani

Platile primite de directorii de companii din Statele Unite sub forma de salarii, prime si alte beneficii au crescut anul trecut cu 30,2% fata de 2003. Astfel, un director al unei mari companii americane a primit anul trecut, in medie, 5,74 de milioane de dolari.

In cazul companiilor incluse in indicele Standard & Poort's, 500, suma medie de care au beneficiat liderii de companii este de 11,71 milioane dolari. Potrivit studiului, cel mai bine platit presedinte a fost cel al companiei Yahoo, Terry Semel, care a primit 230,6 milioane dolari, cea mai mare parte sub forma de optiuni.

Avion Saab pentru Africa de Sud

Saab a prezentat ieri, la Linkoping, in Suedia, avionul de lupta Gripen, construit pentru Africa de Sud, acesta fiind primul avion din cele 28 de avioane de lupta Gripen care vor intra in serviciul Fortelor Aeriene Sud Africane incepand din 2008. Africa de Sud este cea de-a doua piata de productie pentru SAAB, in special prin participatia la Grintek, grupul Sud African de tehnologie avansata.