Phil Collins beneficiaza de o asigurare in valoare de 1.000.000 de dolari pentru perioada in care se va afla in Romania, de aceea organizatorii concertului vor lua masuri ridicate de securitate. Artistul britanic soseste la Bucuresti in aceasta dupa-amiaza, cu o cursa charter care va ateriza pe Aeroportul „Henri Coanda" la ora 14.00.

Phil Collins va sustine maine seara, de la ora 20.30, un concert la Romaero Baneasa.

Spectacolul face parte din „First Final Farewell Tour", asa-numitul „turneu de adio" al artistului, si, potrivit organizatorilor, „va fi cea mai impresionanta productie realizata vreodata in Romania".

Alaturi de cei 16 muzicieni din trupa de acompaniament, cantaretul va interpreta, timp de doua ore, piese care l-au facut celebru, printre care „Another Day In Paradise", „One More Night", sau „You Can’t Hurry Love".

Potrivit unor surse apropiate organizatorilor, onorariul lui Phil Collins pentru concertul de la Bucuresti se ridica la 350.000 de dolari. De asemenea, contractul prevede ca artistul va primi un procent din incasarile provenite din bilete.

Aparatele foto si camerele video, interzise

Organizatorii precizeaza ca intrarea in incinta Romaero Baneasa se va face incepand cu ora 18.30 si ii atentioneaza pe spectatori sa nu aiba asupra lor aparate foto sau camere video, deoarece le vor fi oprite de catre agentii de paza.

Ieri la pranz, ramasesera mai putin de 1.000 de bilete disponibile (129,5 RON), in picioare, care puteau fi procurate numai de la Sala Palatului.

Trupa lui Phil Collins va sta la Marriott

Phil Collins soseste in Romania de la Belgrad, impreuna cu sotia sa, Orianne Cevey, cu doi dintre cei cinci copii ai sai si, evident, cu membrii trupei. Restul echipei va ajunge la Bucuresti cu autocarele. Staff-ul artistului insumeaza 100 de persoane, care vor fi cazate la hotelul Marriott, pana luni dimineata.

Cantaretul si echipa sa au o firma de catering din strainatate, care se va ocupa de meniu. Desi va sta in Romania doua zile, Phil Collins nu si-a exprimat inca dorinta de a vizita vreun obiectiv turistic.

Pret bilete: intre 129,5 RON (in picioare) si 449,5 RON (VIP)

Suprafata Romaero: 6.500 mp

Capacitate: 8.000 de locuri

Durata: 120 de minute

Sunet: 140.000 W

Ecran: 160 mp

Echipament: 10 TIR-uri cu echipament, incluzand 35 de tone de echipament suspendat, sute de lumini inteligente, scena mobila, cu platforme ridicatoare.

Echipa: 100 de oameni, dintre care 80 de tehnicieni

Asigurare: 1.000.000 de dolari.