Postul Radio Romania Actualitati (RRA) contesta amenda de 25 milioane lei vechi primita joi de la CNA pentru favorizarea actualei Puteri in spatiul de emisie, atat la stiri, cat si la dezbaterile politice.

Postul public de radio s-a aparat, declarand ca evenimentele deosebite ale lunii octombrie, gripa aviara si inundatiile, au determinat postul sa acorde prioritate mesajelor de la autoritatile statului. In plus, SRR contesta si metodologia discretionara de monitorizare a CNA.

Radioul acuza institutia condusa de Ralu Filip ca monitorizarea care sta la baza amenzii a acoperit doar cele 30 de minute ale emisiunii de stiri de la ora 7.00, in timp ce posturile private au fost monitorizate intre segmentul orar 7.00 - 14.00, adica sapte ore de emisie.

Ralu Filip a respins aceste acuzatii, declarand ca posturile de radio sunt monitorizate pe aceeasi durata si in conditii egale. „Nu poate fi vorba despre o greseala", a spus Filip.

Acesta a lansat ieri alta acuza catre RRA, afirmand ca la acest post Opozitia nu se poate exprima deloc. Presedintele CNA s-a aratat chiar deranjat ca RRA a acordat un spatiu de emisie mai mare presedintelui decat Opozitiei.

Citeste articolul complet in Averea