HP a anuntat doua produse software pentru fotografia digitala, care le permit consumatorilor sa tipareasca acasa, in doar doi pasi, fotografii de inalta calitate.

Descarcabil gratuit, software-ul HP Photosmart Essential 1.9 ofera un set complex de instrumente de partajare, editare si organizare a fotografiilor, ce poate fi extins cu noi facilitati sau actualizari gratuite, pe masura ce acestea vor fi lansate.

Printre produsele disponibile se afla pachetele Holiday Card, care le permit utilizatorilor sa creeze felicitari personalizate, mutand, cu ajutorul mouse-ului, fotografiile dorite in sabloane realizate profesionist.

Pentru facilitati mai avansate de editare sau sute de alte proiecte fotografice creative, functii de cautare avansata si capacitati de recuperare si salvare, softul HP Image Zone 5.0, disponibil pentru prima data ca produs independent.

Software-ul ofera toate facilitatile programului HP Photosmart Essential dar si instrumente sofisticate de editare, cum ar fi posibilitatea de redare a stralucirii culorilor pentru fotografiile decolorate sau decupare video, ce permite tiparirea individuala a cadrelor.

HP Photosmart Essential 1.9 le permite utilizatorilor sa realizeze rapid si simplu o gama extinsa de functii de editare, precum corectarea ochilor rosii, decuparea, rotirea, inversarea, conversia in alb-negru sau sepia, crearea efectului de culori mai calde sau mai reci si alte corectii prin apasarea unui singur buton.

In plus, software-ul asista utilizatorul in organizarea imaginilor digitale prin sortarea fotografiilor dupa data si nume; de asemenea, imaginile sunt mai usor de gasit si de organizat prin posibilitatea de cautare dupa cuvinte cheie.