Cand vine vorba de cadourile de Craciun, britanicii se dovedesc a fi cei mai darnici europeni, potrivit unui studiu recent realizat de compania AXA. Potrivit studiului, cheltuielile si indatoririle asociate acestei perioade a sarbatorilor sunt un factor de stres pentru 22% dintre britanicii intervievati.

In privinta celor care au indicat cheltuielile de sarbatori ca factor de stres, studiul arata ca procentul femeilor este mai mare decat cel al barbatilor, respectiv 57,8% dintre femei fata de doar 42,2% dintre barbati.

Rezultatele studiului global realizat de AXA, arata faptul ca unul din patru britanici intentioneaza sa cheltuiasca mai mult pe cadouri cu ocazia sarbatorilor din acest an, fata decat au cheltuit cu un an in urma. Peste jumatate dintre britanicii intervievati (53%) au precizat ca vor cheltui aceeasi suma.

In acest an, 88% din britanci intentioneaza sa cumpere cadouri de Craciun. Potrivit rezultatelor studiului, un britanic va plati in medie 600 lire sterline pe cadouri, in acest an. Suma este considerabil mai mare decat a vecinilor din tari precum Spania, Italia, Germania si Belgia.

Clasamentul celor mai generosi

1. SUA - 764 lire sterline

2. Marea Britanie - 600 lire sterline

3. Canada - 488 lire sterline

4. Spania - 432 lire sterline

5. Italia - 373 lire sterline

6. Australia - 371 lire sterline

7. Franta - 335 lire sterline

8. Germania - 300 lire sterline

9. Belgia - 272 lire sterline

10. Hong-Kong - 141 lire sterline

11. Japonia - 91 lire sterline

In privinta cadourilor facute, britanicii au tendinta de a cumpara cadouri legate de alcool (78%), haine (88%), dulciuri (84%), carti, DVD-uri si CD-uri (95%) si obiecte artizanale (44%). Spre deosebire de britanici, americanii tind sa cumpere echipamente sportive precum si tehnologie audio si video.

Studiul mai arata ca unul din cinci britanici este stresat de cheltuielile legate de cadourile de Craciun, procentul femeilor fiind in acest caz mai mare decat cel al barbatilor. In achizitionarea cadourilor, 25% dintre adultii britanci folosesc carduri de credit si recurg la imprumuturi bancare.