Normele privind spalarea banilor vor fi reanalizate

de Costi Boroda     Viata si acordeoane
Vineri, 9 decembrie 2005, 0:00


Normele privind prevenirea si combaterea spalarii banilor si a finantarii actelor de terorism prin intermediul pietei asigurarilor vor fi reanalizate.

"La solicitarea Presedintelui Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA), Nicolae Eugen CRISAN, ca urmare a reactiilor din presa centrala cu privire la Normele privind prevenirea si combaterea spalarii banilor si a finantarii actelor de terorism prin intermediul pietei asigurarilor,
Consiliul CSA a fost de acord cu reanalizarea, in zilele urmatoare, a acestor Norme, tinand cont de faptul ca Ordinul de punere in aplicare a lor nu a fost inca semnat", precizeaza reprezentantii CSA.

Potrivit acestor Norme, asiguratorul ar avea obligatia de a identifica, verifica, inregistra si actualiza identitatea clientilor inainte de a initia orice relatie de afaceri.

In situatia in care exista indoieli cu privire la faptul ca un client actioneaza in nume propriu sau in cazul in care exista certitudine cu privire la faptul ca acel client actioneaza in numele altei persoane, este obligat sa ia masuri pentru a obtine informatii cu privire la adevarata identitate a persoanei in interesul ori in numele careia actioneaza clientul.

De asemenea, se instituie obligatia asiguratorilor de a verifica si actualiza datele de identificare ale clientilor pentru orice tranzactie care implica o suma de minimum 10.000 EUR, iar in situatia in care aceasta tranzactie se efectueaza in numerar, sa o raporteze catre CSA si Oficiul National de Prevenire si Combatere a Spalarii Banilor.

costi.boroda@mxp.ro


39 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Marţi