Anul 2006 aduce pentru unele dintre ziarele editate la Bucuresti sedii noi, ca in cazul „Romaniei libere", care s-a mutat din Casa Presei, sau proiectate schimbari de imagine si continut, asa cum au anuntat „Ziua" si „Sport Total".

Redactia „Romaniei libere" se afla, de vineri, la etajul patru al fostului Bloc Connex din Nerva Traian nr. 3, detinut de Grupul de firme Nova Trade, al lui Dan Grigore Adamescu, presedintele consiliului de administratie a Societatii „R", editorul ziarului.

Anuntata din vara anului trecut, mutarea era asociata cu disponibilizari in masa din corpul editorial. Surse din apropierea lui Adamescu spun ca acesta incearca sa faca schimbarile treptat, pentru a evita o reactie negativa din partea redactiei.

In ciuda zvonurilor privind schimbarea sefilor ziarului, coordonat de Bogdan Ficeac si Eliade Balan, cei doi au primit, fiecare, cate un birou in noul sediu.

Redactorul-sef Bogdan Ficeac a precizat ca in vechiul sediu au mai ramas cateva dintre compartimentele auxiliare ale ziarului (documentare, transporturi).

Relansare pentru „Sport Total"

In ultimele doua luni, disparitia ziarului „Sport Total" de pe piata a fost prevestita de trei ori. Insa proprietarul, deputatul PD Nicolae Bara, a declarat ca „Sport Total" se pregateste pentru relansare in februarie, nicidecum de inchidere. „Vom mai schimba cate ceva in continut, vom amplifica amprenta lui Florin Calinescu", a spus Bara.

Ziarul nu este auditat de Biroul Roman de Audit al Tirajelor (BRAT), dar, potrivit unor surse din piata, tirajul vandut s-ar cifra la cateva mii de exemplare pe zi.

„Ziua" se innoieste

„Ziua" isi va restructura forma si continutul, incepand cel mai probabil din februarie, si va avea o campanie de relansare in martie. Potrivit directorului general Sorin Rosca Stanescu, publicatia va fi mai sobra, va acorda mai multa libertate departamentului de investigatii si mai multa importanta zonei de analiza politica.

Articol integral in EVZ

Bety Blagu, Sandra Scarlat