Michael Jackson risca sa treaca printr-un nou proces de molestare de minori, dupa ce un tanar de 20 de ani a depus o plangere potrivit careia Jackson l-a agresat si i-a furat ideile muzicale, relateaza editia on-line a "The Guardian".

"Clientul meu spune ca, de la varsta de 14 ani, l-a insotit in repetate randuri pe Michael Jackson la resedinta acestuia si in diverse alte locuri, prilej cu care a fost molestat de mai multe ori in decursul acestor ani", a declarat Michael Mattern, avocatul tanarului.

"Clientul meu mai sustine ca a compus niste cantece si versuri pe care Jackson le-a folosit pentru albumele sale, cu care a castigat o multime de bani", a adaugat avocatul.

Plangerea civila a fost inregistrata la un tribunal din sudul Californiei in iulie anul trecut si a fost reinregistrata in octombrie 2005. Potrivit avocatului, procesul ar trebui sa inceapa luna viitoare, in Orange County.

Ziarul "New York Post", care a dezvaluit noile acuzatii, adauga ca plangerea mai releva faptul ca tanarul ar fi fost supus unor "interventii de chirurgie estetica fara ca acestea sa fie necesare".

Avocatii starului in varsta de 47 de ani au refuzat sa comenteze acuzatiile.