Doua firme indiene, Ranbaxy Laboratories si Lupin Laboratories sunt interesate de achizitionarea companiei romanesti Sindan, specializata in fabricarea de produse oncologice. Valoarea tranzactiei este estimata la peste 150 milioane dolari, relateaza presa din India.

Alte doua firme europene din domeniul farmaceutic si-au manifestat interesul pentru achizitionarea companiei Sindan.

Negocierile ar putea fi incheiate in urmatoarele doua luni.

Producatorul de oncologice ar fi cea de-a doua posibila tinta pentru Ranbaxy Laboratories in Romania, in conditiile in care la sfarsitul anului trecut surse din piata au anuntat ca cel mai mare producator indian de generice si ingredienti activi vizeaza preluarea companiei farmaceutice Terapia.

Reprezentantii firmei Ranbaxy au declarat ca intrarea pe pietele externe face parte din strategia de dezvoltare si nu comenteaza eventualele speculatii referitor la achizitii.

Ranbaxy Laboratories este prezenta in peste 100 de state, vanzarile din primele noua luni insumand 868 milioane de dolari.

Cea de-a doua companie indiana Lupin Laboratories - care nu este inca prezenta pe piata romaneasca - pare un ofertant agresiv pentru Sindan, in contextul in care dispune de lichiditati de aproximativ 100 de milioane de dolari dupa ce a lansat, in decembrie 2005, o emisiune de obligatiuni.

Lupin detine in prezent cinci unitati de productie in India si are reprezentante de vanzari in SUA, Marea Britanie, Rusia, Ucraina, Kazahstan, Uzbekistan, Thailanda si India.

In anul financiar 2004-2005, compania a realizat vanzari de 12,1 miliarde de rupii (225,8 milioane de euro), aproape jumatate din aceasta suma fiind inregistrata pe pietele externe.