Contractele pentru asfaltarea strazilor Capitalei au fost atribuite legal, a declarat, miercuri, intr-o conferinta de presa, primarul general al Bucurestiului, Adriean Videanu.

"Nu doresc ca asupra modului de actiune a municipalitatii, nici in trecut, nici in momentul de fata, sa existe o suspiciune asupra modului atribuire a licitatiilor", a spus Videanu.

Singura eroare in acest caz este schimbarea administratorilor firmei Eurovia, sustine edilul Capitalei.

"Ciuvica incearca sa faca legaturi intre companii care s-au validat. Fie ca e vorba de Eurovia sau alte companii, ele lucreaza cu municipalitatea de mai bine de zece ani. Aceste companii indeplinesc criterii de performanta, s-au specializat, respecta criteriile legale de participare la lucrari de amploare.

Intr-o maniera transparenta s-au comunicat permanent rezultatele licitatiilor, valoarea si castigatorii acestora" a declarat primarul general.

"Performantele acestor firme, se pot vedea in strada", a spus Videanu despre firma colegei sale de partid, Cornelia Cazacu. El a contestat "jocurile de culise privind administrarea firmei", nu calitatea lucrarilor.

Presedintele Grupului de Investigatii Politice, Mugur Ciuvica, a acuzat, marti, existenta unui grup de interese in jurul presedintelui Traian Basescu, in centrul caruia ar fi senatorul PD, Cornelia Cazacu si consilierul presedintelui, Adriana Saftoiu.