Cel putin o persoana si-a pierdut viata si 3 sunt ranite dintre care una grav in urma exploziei, joi dimineata, unui punct termic din Craiova urmata de o alta in apropiere la o centrala de apartament.

Punctul termic a fost distrus in intregime, 30 de blocuri au fost avariate si zeci de masini distruse. Este posibil ca sub daramaturi sa mai fie si alte victime.

Echipele de salvare cauta in continuare. Aproape o mie de apartamente sunt avariate, au geamuri sparte si sunt lipsite de energie termica , gaze si curent electric. Autoritatile nu stiu cand vor putea sa restabileasca alimentarea cu caldura. Acum la Craiova sunt minus 10 grade. Primaria cauta locuri de cazare in caminele scolare.

Cauzele exploziei nu sunt deocamdata cunoscute dar, intre ipotezele vehiculate, este o acumulare de gaze in interiorul punctului termic.

Guvernul a trimis ajutoare la fata locului. Doua mii de metri patrati de geam vor fi trimisi de la Buzau, pentru a inlocuirea ferestrelor sparte din cauza exploziei.

Viceprimarul Craiovei, Sorin Iordache a spus la Radio Romania Actualitati ca este un dezastru pentru Craiova.

Premierul Calin Popescu Tariceanu s-a deplasat la locul exploziei si a declarat ca oamenii vor fi ajutati. El i-a vizitat la spital pe cei doi raniti ramasi internati.