Reprezentantii celor mai importante institutii media, ai presei locale si ai unor organizatii non-guvernamentale au organizat, duminica, o dezbatere despre dezinformarea si intoxicarea presei, transmit agentiile de stiri. Clubul Roman de presa facut un apel la jurnalisti sa predea documentele secrete in posesia carora au intrat si sa colaboreze cu autoritatile.

Presedintele acestei organizatii, Cristian Tudor Popescu, a criticat actiunea anchetatorilor impotriva jurnalistilor. El sustine ca este vorba despre o incercare de compromitere a presei si atrage atentia ca libertatea de expresie a jurnalistilor este amenintata.

"Traversam o perioada dificila, tensionata in care se pot face greseli mari si de catre jurnalisti si de catre autoritati", a adaugat C.T. Popescu. "Toti alergam dupa exclusivitati si dupa prima pagina a ziarului si de aici apar cazurile de intoxicari", a precizat el.

Popescu a ridicat problema informatiilor pe care un jurnalist le poate primi exact inainte de inchiderea editiei: jurnalistul poate publica aceste informatii, fara insa a le mai verifica veridicitatea, sau le poate pastra pentru a doua zi, cu riscul ca un alt ziar sa le publice inainte lui.

In timpul intalnirii, jurnalistii au primit un mesaj de la presedintele Traian Basescu, prin care acesta si-a exprimat regretul pentru situatiile in care au fost pusi jurnalistii cercetati si audiati.