Nici nu s-au stins bine ecourile „cazului Bratu", in urma caruia Gica Popescu a scos din buzunar 400.000 de dolari, impozitul datorat statului roman pentru milionul de dolari luat de la Galatasaray cu valiza, ca ANAF-ul pregateste un nou caz.

De data aceasta este vorba despre transferul lui Mutu de la Dinamo la Inter Milano, transfer in urma caruia au disparut „in neant" 3,9 milioane de dolari.

Potrivit lui Sebastian Bodu, presedintele ANAF, cercetarile in acest caz au intrat in linie dreapta. La un moment dat, s-a zvonit ca Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) a trimis in Italia o echipa care sa cerceteze actele de transfer in cazul lui Mutu, dar Sebastian Bodu a infirmat aceasta varianta.

„Nu am trimis nici un om acolo, ci doar am cerut clubului italian toate actele legate de acest caz. Inca nu stiu daca Adrian Mutu a costat, sau nu, 6 milioane de dolari, dar daca se va dovedi ca este asa, atunci cineva va plati statului roman impozitul pe diferenta de bani. Si, acelasi cineva, va face putina parnaie".

Potrivit lui Mircea Stoenescu, cel care era presedinte „in Groapa" cand Mutu a ajuns de la Dinamo la Inter a precizat ca doi oameni s-au ocupat direct de acest transfer: impresarul Ioan Becali si Cristi Borcea, unul dintre actionarii gruparii dinamoviste, ceea ce inseamna ca unul dintre ei, sau chiar amandoi, vor ajunge la puscarie dupa ce

Bodu se va convinge ca suma de transfer a fost de sase milioane de dolari.

Evazionistii Ioan Becali si Gica Popescu, printre „cei mai iubiti oameni de afaceri"

Miercuri seara, de 1 martie, la Televiziune Romana a fost prezentata cea de-a patra editie a show-ului „Cei mai iubiti romani", un spectacol realizat de TVR si Prime Time World Broadcast in care sunt premiate personalitati publice din Rominia.

Interesant este faptul ca la categoria „Cei mai iubiti oameni de afaceri" printre cele 15 propuneri inaintate IMAS de organizatori s-au numarat si Gica Popescu si Ioan Becali, doua dintre cele mai contestate personaje din viata sportiva romaneasca. Mai mult, Popescu si Becali chiar au prins podiumul ocupand locurile 2 si 3.

Premierea lor a venit intr-un moment cum nu se poate mai prost, in conditiile in care Gica Popescu a fost acuzat de evaziune fiscala in cazul transferului lui Bratu, si a scapat de acuzatii doar dupa ce a platit impozitul datorat statului, iar Ioan Becali este in vizorul ANAF pentru acelasi gen de infractiune in cazul transferului lui Mutu.

Articol integral in Gandul