Cornu, comuna in care Adrian Nastase are mosie, a primit bani europeni prin semnatura nevestei celui care se ocupa de ferma de oua a lui Adrian Nastase.

Platile unui program SAPARD, prin care in comuna prahoveana s-a modernizat si extins reteaua de apa, au fost supervizate si aprobate de Dorina Comsa, fosta sefa a Biroului SAPARD Targoviste.

Sotul acesteia, Valentin Comsa, este administratorul fermei lui Nastase, dar si cel caruia fostul premier PSD i-a vandut o bucata de pamant chiar in Cornu.

Miki Spaga, doi intr-unul

In august 2003, Serban Mihailescu, "alintat" Miki Spaga de presa, era prezent la Cornu, in calitatea sa de secretar general al guvernului Adrian Nastase, dar si de vecin al premierului PSD.

Rolul lui Mihailescu a fost de a inaugura lucrarile de modernizare si extindere a retelei de apa din comuna. Proiectul, in valoare de 1,2 milioane euro, a fost finantat prin programul SAPARD.

In aceeasi perioada, Mihailescu era prezent si pe mosia lui Nastase de la Cornu, prin firma la care fusese administrator, Cominco SA, pentru a construi o vila din lemn pentru seful sau. Pentru ambele motive, Mihailescu a colaborat cu o singura familie: Dorina si Valentin Comsa.

Birou infiintat pentru Comsa

Programul SAPARD derulat in prima comuna a tarii a fost supervizat de Dorina Comsa, sefa Biroului SAPARD Targoviste, iar constructia vilei de pe terenul lui Adrian Nastase a fost facuta pe numele lui Valentin Comsa, sotul Dorinei si cel care se ocupa de administrarea fermei de gaini a sefului Camerei Deputatilor.

Dorina Comsa s-a ocupat de la bun inceput de programul SAPARD pentru realizarea racordarii la sistemul de alimentare cu apa a comunei in care familia Nastase si-a dezvoltat ferma.

"Proiectul SAPARD de la Cornu a fost depus in august 2002 si a fost semnat de Dorina Comsa", a declarat Calin Nutu, purtatorul de cuvant al SAPARD Romania. Pana cand au fost deblocati si banii, Comsa si-a gasit un sprijin de incredere pentru realizarea lucrarilor. Este vorba de firma Edilconst din Campina, condusa de Radu Florea, nimeni altul decat seful organizatiei PSD din localitate.

De altfel, Edilconst a mai avut lucrari pe bani publici nu numai la Cornu si in judetul Prahova, ci si in Bucuresti, pentru ANL. Imediat ce proiectul SAPARD de la Cornu a inceput sa fie pus in practica, Dorina Comsa a avansat. Mai exact, s-a infiintat Biroul SAPARD Targoviste, la inceputul lui 2004, iar Comsa a fost numita sefa.

Pentru ca nevasta omului care are grija de ouale lui Nastase sa devina sefa de birou SAPARD a fost desfiintat cel de la Ploiesti.

Articol integral in EVZ